Τραγανές γαρίδες με κόλιανδρο - Ενα ορεκτικό με έμπνευση από Ινδία

29.05.2022
Τραγανές γαρίδες με κόλιανδρο - Ενα ορεκτικό με έμπνευση από Ινδία
Ένα πιάτο εμπνευσμένο από την κουζίνα της Μαχαράστρα, της πολιτείας στη δυτική ακτή της Ινδίας

Αυτές οι νόστιμες, τηγανητές γαρίδες είναι εμπνευσμένες από την κουζίνα της Μαχαράστρα, της πολιτείας στη δυτική ακτή της Ινδίας που περιλαμβάνει τη Βομβάη. Η μαγειρική της Μαχαράστρια συχνά διαθέτει πολλά θαλασσινά και φρέσκες γεύσεις, όπως ο κόλιανδρος που αρωματίζει αυτό το πιάτο. Μια επίστρωση φαρίνας, από την οποία είναι φτιαγμένη η κρέμα δημητριακών σίτου, δίνει μια τραγανή υφή.

Κρεμμύδια γεμιστά με ρύζι - Ένα διαφορετικό ορεκτικό για το κυριακάτικο τραπέζι

Συστατικά
170 γρ. φύλλα και μίσχοι κόλιανδρου, κομμένα για να χωρέσουν στο μπλέντερ
5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 πιπεριά σεράνο, με μίσχο, κομμένη στη μέση και με σπόρους
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν έως και ¾ φλιτζάνι για τηγάνισμα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ (από 1 λάιμ περίπου), συν φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καγιέν
Αλάτι Kosher
1 ½ κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς τις ουρές
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση
Συνδύασε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το τσίλι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, τζίντζερ, χυμό λάιμ, κουρκουμά, γκαράμ μασάλα, κύμινο, κόλιανδρο, καγιέν και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι στο μπλέντερ. Κάνε πουρέ, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή τη ράβδο του μπλέντερ για να συνδυάσεις τα υλικά εάν χρειάζεται. Ξύσε το πολτοποιημένο μείγμα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τις γαρίδες και χρησιμοποίησε τα χέρια σου ή μια σπάτουλα για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Άφησε το για έως και 1 ώρα στο ψυγείο, αν είναι δυνατόν, ή προχώρησε αμέσως στο βήμα 2.

Ρίξε τη φαρίνα σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ και αλατοπιπέρωσε με δύο γενναιόδωρες πρέζες αλάτι. Άφησε τη μαρινάδα να κολλήσει στις γαρίδες, μετά βύθισε τις γαρίδες στη φαρίνα, χτυπώντας τη φαρίνα σε κάθε γαρίδα για να κολλήσει και ανακίνησε προσεκτικά τυχόν περιττά ψίχουλα. Τοποθέτησε τις γαρίδες που έχεις φτιάξει σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή φύλλο.

Ζέστανε ¼ φλιτζάνι λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Δουλεύοντας σε 2 ή 3 παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού και το μέγεθος της γαρίδας, άπλώσε τις γαρίδες στο τηγάνι σε μία στρώση και τηγάνισε μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες από τη μία πλευρά, περίπου 3 έως 4 λεπτά . Αναποδογύρισε απαλά με μια λαβίδα ή μια σπάτουλα και τηγάνισε μέχρι να ροδίσει από την άλλη πλευρά, 2 έως 3 λεπτά ακόμα. Βγάλε τις γαρίδες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και πασπάλισε με αλάτι. Σκούπισε το τηγάνι από τα ψίχουλα με μια χαρτοπετσέτα και πρόσθεσε περισσότερο λάδι στο τηγάνι όσο χρειάζεται για να διατηρήσεις την ποσότητα και επανάλαβε τη διαδικασία τηγανίσματος με τις υπόλοιπες γαρίδες. Σέρβιρε με φέτες λάιμ στο πλάι.