Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα - Κάνε τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι

19.12.2021
Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα - Κάνε τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι
Εντυπωσιακή και λαχταριστή

Η χριστουγεννιάτικη πάβλοβα είναι γεμάτη με όμορφα μούρα, και είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο για τα Χριστούγεννα. Δες παρακάτω πώς μπορείς να την φτιάξεις:

Πώς να φτιάξεις ανθρωπάκια gingerbread

Συστατικά
Για την πάβλοβα
6 μεγάλα ασπράδια ελευθέρας βοσκής
350g ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Για τη γέμιση
600ml κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα από βανίλια
50 g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
200g φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
300g σμέουρα
200g βατόμουρα
50g σπόρους ροδιού
λίγα φύλλα μέντας, για διακόσμηση (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 160C. Στρώσε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και κάνε έναν κύκλο 30 εκ. στη μέση του χαρτιού. Σχεδίασε έναν κύκλο 15 cm στο κέντρο του μεγαλύτερου κύκλου για να φτιάξεις ένα δαχτυλίδι.

Βάλε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ και χτύπησε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσεις το σύρμα. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά. Ανακάτεψε το ξύδι και το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ανακάτεψε τα ασπράδια.

Ρίξε με κουτάλι τη μαρέγκα στο δαχτυλίδι που σχεδιάστηκε στην λαδόκολλα ψησίματος. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνε ένα ρηχό αυλάκι στη μαρέγκα για να κάτσουν η κρέμα και τα φρούτα.

Μετάφερε στο φούρνο και μείωσε αμέσως τη θερμοκρασία στους 140C. Ψήσε για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο, μέχρι το εξωτερικό να είναι σκληρό αλλά να ασπρίσει. Σβήσε τον φούρνο και άφησε την πάβλοβα μέσα για μια ώρα ή όλη τη νύχτα να κρυώσει και να στεγνώσει.

Τέλος, χτύπησε την κρέμα γάλακτος, την πάστα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσεις το σύρμα. Ρίξε με κουτάλι την κρέμα στο αυλάκι της μαρέγκας. Τοποθέτησε από πάνω τις φράουλες, τα σμέουρα, τα μύρτιλα και το ρόδι και διακόσμησε με λίγα φύλλα μέντας, αν θέλεις. Για το σερβίρισμα πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κόψε σε φέτες.