Τρουφάκια: Φτιάξε τα πιο νόστιμα σε δυο λεπτά - Με τρία, μόνο, υλικά

16.12.2021
Τρουφάκια: Φτιάξε τα πιο νόστιμα σε δυο λεπτά - Με τρία, μόνο, υλικά
Γιατί Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Όλο και κάτι γλυκό θέλεις να "τσιμπάς"... μέρες πού' ναι! Μη σου πω και γενικότερα! Τα τρουφάκια είναι πάντα μία λύση εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και... σίγουρη.

Τα φτιάχνεις στο λεπτό και έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι σου. Αρκεί να έχεις τρία υλικά στο σπίτι σου και έχεις τη λιχουδίτσα έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Λοιπόν, για τη δική μας εκδοχή των τρουφακίων (!) θα χρειαστείς μία μερέντα μεσαίου μεγέθους, μία συσκευασία μπισκότα τύπου πτι μπερ και μία κρέμα γάλακτος 200gr. Και τρούφα (όποιου χρώματος θέλεις, κακάο, ή/και ζάχαρη άχνη για το... στόλισμα)

Η μυστική συνταγή για τις πιο εύκολες καριόκες

Ρίξε τα μπισκότα στο multi και κάνε τα σκόνη. Ρίξτα στο μπολ μαζί με τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψέ τα. Άφησε το μείγμα για κανένα δεκαλεπτάκι στο ψυγείο (για να πλάθεται πιο εύκολα). Μετά πλάσε το μείγμα σε μπαλάκια -όποιου μεγέθους αγαπάς, αλλά τα τρουφάκια είναι μπουκίτσες συνήθως- και πέρασε το καθένα από το "στόλισμα" της αρεσκείας σου. Για δική σου ευκολία προτείνουμε να έχεις σε διαφορετικά πιάτα έτοιμες τις επιλογές σου. Πχ, το κακάο, την τρούφα σοκολάτας, ή την πολύχρωμη και να κυλάς σε αυτά ένα ένα τρουφάκια σου...

Και είσαι έτοιμη! Καλές γιορτές

Για την ιστορία, ιδού και μια πιο... πολύχρωμη εκδοχή τους