Stir fry με noodles και γαρίδες

13.11.2021
Stir fry με noodles και γαρίδες
Αυτό το εύκολο stir-fry είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο, αλλά γευστικό γεύμα.

Η ομορφιά ενός stir-fry είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα ετοιμάζεται, και αυτή η εκδοχή με γαρίδες είναι η τέλεια απόδειξη. Η μυστική σάλτσα, θα λέγαμε, είναι ένα μείγμα από μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι-σκόρδο για ένα γλυκό, πικάντικο μείγμα που επικαλύπτει υπέροχα τις γαρίδες και τα τρυφερά noodles ρυζιού.

Σούπα από γλυκοπατάτα και μήλο

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά

¼ φλιτζάνι μέλι

2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας ασιατική σάλτσα τσίλι-σκόρδο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο (από 3 σκελίδες)

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

3 κουταλιές της σούπας λάδι canola

3 φλυτζάνια φρέσκα μανιτάρια shiitake σε φέτες

4 φλυτζάνια λάχανο, κομμένο σε φέτες

1 κιλό αποφλοιωμένες, πολύ μεγάλες γαρίδες

Noodles ρυζιού, μουλιασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες τους

Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτύπησε ελαφρά το μέλι, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τσίλι-σκόρδο, το σκόρδο και το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 2
Ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε μανιτάρια και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 6 λεπτά. Πρόσθεσε το λάχανο και μαγείρεψε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 3 λεπτά. Μετάφερε το μείγμα των μανιταριών σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3
Ζέστανε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε γαρίδες και μαγείρεψε, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει αδιαφανές στα κέντρα, 2 έως 3 λεπτά. Πρόσθεσε το μείγμα μελιού και τα μουλιασμένα και στραγγισμένα noodles στο τηγάνι. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να επικαλυφθούν τα noodles με σάλτσα, περίπου 2 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το μείγμα των μανιταριών.