Μπισκότα βανίλιας με ζάχαρη - Να τι θα φτιάξεις αυτό το γιορτινό Σαββατοκύριακο

25.12.2020
Μπισκότα βανίλιας με ζάχαρη - Να τι θα φτιάξεις αυτό το γιορτινό Σαββατοκύριακο
Τα κλασικά μπισκότα ζάχαρης είναι ιδανικά για τις γιορτές, άσε που τα υλικά υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Δοκίμασε να ντύσεις αυτά τα απλά μπισκότα με κρυσταλλική χρωματιστή ζάχαρη για να τους δώσεις την τελική γιορτινή πινελιά.

Συστατικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/4 φλιτζάνι χρωματιστή ζάχαρη

Οδηγίες

Ανακατεύεις το αλεύρι με τo baking powder και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Άφησέ το στην άκρη. Χτύπα το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Χτύπα το αυγό και τη βανίλια. Έπειτα χτύπα σταδιακά το μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μαζεψέ το σε μια μπάλα και χώρισε το στη μέση. Στη συνέχεια τύλιξε κάθε μερίδα σε κορμό πλάτους 5 εκατοστών. Ρίξε χοντρή ζάχαρη σε ένα ταψί. Τυλίξε κάθε κορμό πάνω στη ζάχαρη, πιέζοντας ελαφρά έως ότου καλυφθούν καλά οι κορμοί. Τύλιξε τους κορμούς σε λαδόκολλα και στρίψε τις άκρες (σαν καραμέλα). Βάλε τους στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν , περίπου 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Τοποθέτησε δύο ταψιά στον φούρνο αφού τον έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώσε πάνω στα ταψιά 2 φύλλα ψησίματος.

Κόψε τα μπισκότα σε πάχος 0,6 εκ. και τοποθέτησέ τα με μια μικρή απόσταση πάνω στα φύλλα ψησίματος. Τα μπισκότα θα απλωθούν όταν ψηθούν.

Ψήσε στο πάνω και στο κάτω μέρος του φούρνου 12 έως 15 λεπτά και άλλαξε τους θέση στα μισά του ψησίματος μέχρι τα μπισκότα να γίνουν χρυσαφί στις άκρες. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν στα φύλλα για 1 λεπτό και μετά μετάφερε τα σε ένα ταψί για να κρυώσουν τελείως. Επανάλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα έως και 5 ημέρες αν αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.