Γιόρτασε το Ηalloween με ψωμί κολοκύθας

24.10.2020
Γιόρτασε το Ηalloween με ψωμί κολοκύθας
Το ψωμί κολοκύθας είναι μια εξαιρετική συνταγή για τo Ηalloween που έχει αρχίσει να γίνεται πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια αλλά και για το φθινόπωρο. Είτε σου έχει απομείνει το εσωτερικό της κολοκύθας ή απλώς θέλεις να λάβεις όλα τα διατροφικά καλά που προσφέρει η κολοκύθα, αυτή η συνταγή ψωμιού είναι τέλεια. Και μην ανησυχείς αν νομίζεις ότι η διαδικασία παρασκευής ενός ψωμιού είναι δύσκολη. Αυτό το καρβέλι ψωμί είναι τόσο εύκολο - δεν χρειάζεται μαγιά - και θα είναι έτοιμο σε λίγο περισσότερο από μία ώρα!

Συστατικά

  • 225 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γραμμάρια τριμμένη ακατέργαστη κολοκύθα ή κίτρινη κολοκύθα
  • 50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη, επιπλέον για το topping
  • 25 γραμμάρια ψιλοκομμένες ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • Θα χρειαστείς: ένα λαδωμένο ταψί για το ψήσιμο

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο σε αέρα στους 170 ° C.
  • Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κολοκύθα, 50γρ της παρμεζάνας, τις ελιές και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
  • Ανακάτεψε τα χτυπημένα αυγά και το γάλα έως ότου τα συστατικά ομογενοποιηθούν και μπορούν να μετατραπούν σε μια κολλώδη μπάλα.
  • Διαμόφωσε τη ζύμη να έχει σχήμα οβάλ. Xάραξε την κορυφή αρκετές φορές με ένα μαχαίρι.
  • Τοποθέτησε το ψωμί σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Πασπάλισε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω όπως επίσης και λίγο αλεύρι. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  • Χτύπα τη βάση από το ψωμί για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο - όταν είναι ψημένο θα πρέπει να ακούγεται σαν να είναι κούφιο. Άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψεις και το σερβίρεις.