Φτιάξαμε το νηστίσιμο σνακ της Ελένης Πετρουλάκη και ήταν τέλειο

07.04.2021
Φτιάξαμε το νηστίσιμο σνακ της Ελένης Πετρουλάκη και ήταν τέλειο
Η γνωστή ελληνίδα γυμμνάστρια μοιράζεται συχνά συνταγές αλλά και προγράμματα προπόνησης που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι και τώρα, την εποχή της καραντίνας -ή μάλλον, ιδιαίτερα τώρα, την εποχή της καραντίνας.

Σπιτικά Nachos με avocado dip πρότεινε για βραδυνό σνακ η Ελένη Πετρουλάκη. Εμείς το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε με τη σειρά μας.


Υλικά για τα nachos:
* 2-3 τορτίγιες η ΑΡΑΒΙΚΗ πίτα * ελαιόλαδο
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο πάπρικα εάν θέλετε
Υλικά για το dip:
* 1 ώριμο αβοκάντο
* χυμό από 1 λεμόνι * φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
* 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
* Λίγο σκόρδο * Μισό ποτήρι γάλα αμυγδάλου
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα nachos. Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρά τρίγωνα, τις αλείψουμε με λίγο λάδι, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις απλώνουμε σε ταψί φούρνου.. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.. ✌🏻
*Όσοι είστε σε δίαιτα, το 1/3 του snack *280kcal / μερίδα