Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Φουλ γεύση και στη Μεγάλη Εβδομάδα

16.04.2020
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Φουλ γεύση και στη Μεγάλη Εβδομάδα
Είτε νηστεύεις είτε όχι, ιδού μια παραδοσιακή εκδοχή της αγαπημένης λιχουδιάς για μικρούς και μεγάλους που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υλικά
3 φλ. τσαγιού φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 ¾ φλ. ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
1 κ. γ. σόδα κοφτό
1 κ. γ. μπέικιν κοφτό
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 φλυτζανάκια τσαγιού παγωμένο νερό (από το ψυγείο)

Εκτέλεση: Ταραμοσαλάτα έχεις φτιάξει ποτέ; Φέτος ας είναι η χρονιά σου με αυτή την πανεύκολη συνταγή

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα, τη ζάχαρη και το κακάο και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα.
  • Κάνουμε τρεις τρύπες με το δάκτυλο.
  • Στη μια ρίχνουμε το ξίδι -μην αναρωτιέσαι, θα κάνει τη ζύμη πιο αφράτη.
  • Στη δεύτερη τη σόδα και το μπέικιν και στην τρίτη το σπορέλαιο.
  • Και από πάνω, χωρίς να ανακατέψουμε τα προηγούμενα, ρίχνουμε το παγωμένο νερό.
  • Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί ν.30 λαδωμένο με σπορέλαιο και αλευρωμένο.
  • Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C και ψήνουμε για τρία τέταρτα περίπου

Καλή επιτυχία. Και για να είσαι σίγουρη ότι θα το ξεφορμάρεις χωρίς να διαλυθεί, κάνε κλικ ΕΔΩ