Σαββατοκύριακο στο σπίτι; "Ξεγέλασε" τον χιονιά με αυγά Φλωρεντίν

21.02.2019
Σαββατοκύριακο στο σπίτι; "Ξεγέλασε" τον χιονιά με αυγά Φλωρεντίν
Στην ουσία πρόκειται για μία κλασική συνταγή της Φλωρεντίας με αυγά και σπανάκι στον φούρνο, όπως μας τη δίνει ο food blogger Σπύρος Παπαδάκης. Με τον ερχομό του χιονιά που θα σε "κλείσει", μάλλον, στο σπίτι, άδραξε την ευκαιρία και δοκίμασε μια ξεχωριστή γευστική πρόταση για σένα και τους αγαπημένους σου. Και όχι μόνο για πρωινό, εδώ που τα λέμε. Μπορείς να φας αυγά Φλωρεντίν τόσο ως ελαφρύ μεσημεριανό όσο και ως βραδινό. Καλό Σαββατοκύριακο και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 200γρ φρέσκο σπανάκι
  • (πλυμένο, καλά στεγνωμένο ή παίρνετε το έτοιμο στα σακουλάκια)
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα
  • 4 κουταλιες κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγό
  • 1 πρέζα μοσχοκάριδο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτάλι λάδι

Διάβασε επίσης: 8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180C.
  • Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και αφού προσθέσουμε το λάδι ή το βούτυρο προσθέτουμε το μισό σπανάκι κι λίγο αλάτι.
  • Αφήνουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί καλά και το αποσύρουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.
  • Στο τέλος το σπανάκι θα έχει μείνει στο 1/6 του όγκου του.Αφήνουμε το σπανάκι να έρθει σε θερμοκρασία δωμάτιου και να βγάλει κάποια από τα υγρά του.
  • Σε ένα μπολ ενώνουμε το σπανάκι με την παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Μοιράζουμε το σπανάκι σε 2 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια.
  • Με ένα κουτάλι ανοίγουμε μια φωλιά και μέσα σε αυτή σπάμε προσεχτικά το αυγό.
  • Περιχύνουμε το σπανάκι σε κάθε μπολάκι με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου αν θέλουμε τον κρόκο μελάτο ή για άλλα 4 με 5 λεπτά αν τον θέλουμε σφιχτό.



Extra Tips
•Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή για περισσότερα άτομα σε ένα πυρέξ.
•Είναι πολύ βασικό να έχετε προθερμάνει το φούρνο

www.livetobake.gr