8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
13:00
29/9

8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μία εκδοχή της ομελέτας που θα σε ενθουσιάσει.

 

Πρόκειται για το αγαπημένο πρωινό των Βρετανών, το οποίο θα βρεις σε κάθε μπουφέ ξενοδοχείου. Αν προσπαθήσεις να το μαγειρέψεις μόνη σου όμως, ίσως να αντιμετωπίσεις προβλήματα.. Ιδού 8 βασικές συμβουλές για το τέλειο αποτέλεσμα

1. Μην τα ψήνεις σε δυνατή φωτιά

Είναι πολύ σημαντικό να ψήσεις τα αυγά σου σε χαμηλή φωτιά, ακόμη κι αν πάρει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί το πιάτο. Η χαμηλή φωτιά μειώνει τον κίνδυνο να μαυρίσει το αυγό αν παραψηθεί ενώ σου δίνει τον έλεγχο.

Διάβασε επίσης: Τα κόλπα των αυγών: Έτσι μπορείς να καταλάβεις αν είναι φρέσκα ή βρασμένα

2. Μην τα παραψήσεις 

Το μυστικό με τα αυγά scramble είναι να τα βγάλεις από τη φωτιά στη σωστή στιγμή. Να θυμάσαι πως ακόμη κι όταν τ΄αποσύρεις από τη φωτιά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγω της θερμοκρασίας που ήδη θα έχει το μείγμα στο τηγάνι. Κατέβασέ τα από τη φωτιά ενόσω δείχνουν ακόμη κάπως υγρά αλλά όχι ρευστά.

3. Μην ξεχνάς να ανακατεύεις 

Tο ανακάτεμα πρέπει να γίνεται με ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθεί το ευαίσθητο μείγμα.

4. Μην τα χτυπήσεις από νωρίς 

Για να γίνουν αφράτα, μην χτυπήσεις τα αυγά πολύ πριν τα ρίξεις στο τηγάνι.  Χτύπησέ τα καλά και με ένταση ώστε να γίνουν αφράτα και να μην κόψουν.

5. Μην προσθέτεις νερό ή άλλα υγρά 

Η αυθεντική συνταγή δεν αναφέρει προσθήκη γάλατος, νερού ή άλλου υγρού. Συνήθως η προσθήκη γάλατος γίνεται στη λογική του να κρατήσουν τα αυγά την υγρασία τους, ωστόσο, αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τα βήματα, αυτό δε θα χρειαστεί.

Διάβασε κι αυτό: Όλα όσα πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις αυγά, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

6. Χρησιμοποίησε σωστό τηγάνι

Βασικό είναι επίσης να χρησιμοποιήσεις το σωστό μέγεθος του τηγανιού, ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξεις. Ένα μεγάλο τηγάνι για 2 αυγουλάκια ή ένα μικρό τηγανάκι για μια 12αδα αυγών, όπως καταλαβαίνεις όχι μόνο θα σε δυσκολέψουν αλλά θα οδηγήσουν και σε μαγειρική αποτυχία.

7. Μη σταματάς να τ΄ανακατεύεις 

Τα scrambled eggs θέλουν καλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, αλλιώς θα φτιάξεις απλώς μια σπασμένη ομελέτα.

8. Αλάτισέ τα στο τέλος 

Για καλύτερα αποτελέσματα μην προσθέσεις αλάτι από την αρχή για να μην κόψουν τα αυγά σου. Αλάτισέ τα στο τέλός!