Βραδιά τελικού Eurovision; Μπαλκόνι, καλή παρέα και Νachos!

11.05.2018
Βραδιά τελικού Eurovision; Μπαλκόνι, καλή παρέα και Νachos!
Τι κι αν δεν προκρίθηκε η ελληνική συμμετοχή στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision; Δεν θα χαλάσουμε τις συνήθειές μας και θα διασκεδάσουμε κι αυτό το σαββατόβραδο υποστηρίζοντας φυσικά την Κύπρο και την Ελένη Φουρέιρα.

Είθιστε, αυτές οι βραδινές ανοιξιάτικες συναθροίσεις, να συνοδεύονται από μεζεδάκια κι αλκοόλ. Για να ξεφύγουμε αυτή τη φορά από τα τετριμμένα και τα κλασικά μεζεδάκια, με τη συμβολή του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής, προτείνουμε nachos! Οχι έτοιμα, αλλά με τα χεράκια σας, από την φανταστική κι απλή συνταγή του finger food, που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Τι θα χρειαστείτε;

500γρ κιμάς

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. κύμινο

Αλάτι Kosher

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζ (500ml) γάλα πλήρες

2 ½ φλιτζ (350γρ) τυρί Τσένταρ τριμμένο

1 σακουλάκι τσιπς τορτίγιας

1 κονσέρβα (470γρ) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμμένα

2 ντομάτες, χοντροκομμένες

¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζ (70γρ) πιπεριές jalapeno ψιλοκομμένες

Ξινή κρέμα, salsa και γουακαμόλε

Για το σερβίρισμα

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίξτε τον κιμά και τσιγαρίστε τον «σπάζοντάς» τον με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Βγάλτε το λίπος από το τηγάνι αφήνοντας μέσα μόνο 2 κουταλιές. Ρίξτε την σκόνη τσίλι, το κύμινο και ¾ κ.γ. αλάτι, ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς για 1-2 λεπτά. Ρίξτε το γάλα σιγά σιγά και ανακατέψτε. Όταν το γάλα αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε το τυρί λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάλτε τη σάλτσα τυριού από τη φωτιά και αλατίστε. Βάλτε τα τσιπς τορτίγιας σε ένα ρηχό σκεύος σερβιρίσματος. Ρίξτε τη σάλτσα τυριού πάνω από τα τσιπς και από πάνω τον κιμά, τα μαύρα φασόλια, τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι και τις jalapenos. Σερβίρετε με ξινή κρέμα, salsa και γουακαμόλε στο πλάι.

Finger Food με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Η συνταγή είναι μόνο μία από τις δεκάδες άλλες που εμπεριέχονται στην ειδική έκδοση Finger Food που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (13/5) με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής!

Τέλειες ιδέες για λαχταριστά τσιμπολογήματα και αναζωογονητικά ποτά σε μια έκδοση χρήσιμη για όλους. Περισσότερες από 60 συνταγές, εύκολες, πρακτικές και, φυσικά, πεντανόστιμες, για να επιλέξετε και να δημιουργήσετε το δικό σας μενού. Κλασικά συνοδευτικά, δημοφιλή finger food από όλο τον κόσμο αλλά κι εύκολα πιάτα που τρώγονται ακόμα και στο πόδι. Μέχρι την Κυριακή, βολευτείτε με τα nachos και καλή επιτυχία στο αγαπημένο σας τραγούδι!