Τρυπώσαμε στην πηγή του καφέ: Καρέ- καρέ η παραγωγή & η γευσιγνωσία [Photos]

15.12.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Υπάρχει στην Ελλάδα κουλτούρα του καλού καφέ; Το πάθος του Έλληνα για τον καφέ είναι γνωστό, όπως επίσης και η ευρυματικότητά του. Καταναλωτής που δε διστάζει να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιλέξει. Λάτρης του καφέ μεν, μη... εκπαιδευμένος δε λένε οι ειδικοί και μας βάζουν σε σκέψεις. Προσωπικά, κατατάσσω τον εαυτό μου στους "φανατικούς" του αυθεντικού καφέ, όχι απλά του ροφήματος αλλά του σκέτου black coffee με την ιδιαίτερη γλυκιά πικράδα του. Όσο για την παρασκευή του είναι μεράκι και ιεροτελεστία, ένα γευστικό και αρωματικό ταξίδι, μια περιπλάνηση που δε θέλει βιασύνη, ούτε προχειρότητα. Ο καφές είναι εμπειρία! Και μπορεί να μην είμαι εκπαιδευμένη αλλά θα το πω απλοϊκά: ο καλός καφές απλά ξεχωρίζει! Ως λάτρης του καφέ δε θα μπορούσα να μην αποδεχτώ την πρόκληση-πρόσκληση της γνωστής εταιρείας Coffee Island να παρακολουθήσω από κοντά το Roasting του καφέ μέσα σε μια από τις μονάδες παραγωγής στην Πάτρα και να πάρω μαθήματα... γευσιγνωσίας.

Κι επειδή τα λόγια είναι περιττά όταν υπάρχει οπτικό υλικό, σε καλώ να ξεναγηθείς μαζί μου και να ταξιδέψεις με οδηγό τον καφέ.

Τι σημαίνει καλός καφές; Πόσες ποικιλίες υπάρχουν; Τι να προσέξεις; Σε αυτό το φωτογραφικό άλμπουμ υπάρχουν οι απαντήσεις σε κάθε σου "γιατί".

%PHOTO23%