Σιμιγδαλένιος χαλβάς με βούτυρο και γάλα

28.11.2016

Υλικά:

200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

600 γρ. γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι

κανέλα σε σκόνη

Eκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέ-τουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια άλλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αποσύρουμε το σκεύος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε σε κουταλιές και πασπαλίζουμε με κανέλα. Tip: Το παραδοσιακό σερβίρισμα γινόταν με κουταλιές αραδιασμένες κυκλικά σε πιάτο. Βέβαια, μπορούμε να τον βάλουμε σε φόρμα και να τον σερβίρουμε σε πιατέλα.