Πασχαλινά αβγά με βερνίκι νυχιών: Η τεχνική!

21.04.2016
Η τεχνική με το βερνύκι μας ενθουσίασε ως προς το αποτέλεσμα κι έτσι στη δείχνουμε να τη δοκιμάσεις. Προτείνουμε βέβαια να το κάνεις σε αβγά που θέλεις μόνο για ντεκόρ!

Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ωστόσο, το βερνίκι νυχιων δε θεωρείται και η πιο υγιεινή επιλογή για το βάψιμο των αβγών σε σχέση με άλλες. Αν΄αυτού προτείνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για αποτέλσμα παστέλ, φλούο ή και "μωσαϊκού" ή ακόμη καλύτερα τις φυσικές βαφές με λαχανικά και άλλα βρώσιμα υλικά.

Αν βέβαια έχεις όρεξη και διάθεση για παιχνίδι, σου δείχνουμε την τεχνική για να στολίσεις με μερικά αβγά-καλλιτεχνήματα το πασχαλινό τραπέζι. Αυτό που θα χρειαστείς είναι παλιά βερνίκια νυχιών - τα γνωστά μανό - που δε χρησιμοποιείς.

Δες την τεχνική βήμα-βήμα (οδηγίες και φωτογραφίες) & το καταπληκτικό αποτέλεσμα στην επόμενη σελίδα.

Τι θα χρειαστείς

  • Αβγά βρασμένα για βάψιμο
  • Βερνίκια νυχιών σε διάφορα χρώματα
  • Ένα πλαστικό μπολ μιας χρήσης
  • Οδοντογλυφίδες
  • Ασετόν (θα το χρειαστείς για να βγάλεις το βερνίκι από τα χέρια)

Γέμισε το πλαστικό μπολ με νερό - ούτυε ζεστό, ούτε κρύο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου - και ρίξε μέσα μερικά μπουκαλάκια βερνίκι με τα χρώματα της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια πάρε μια οδοντοφλυφίδα και ανακάτεψέ τα.

Κράτα το αβγό ανάμεσα στα δάχτυλά σου - όπως δείχνει η φωτογραφία - και βύθισέ το μέσα στη βαφή. Κράτησέ το για λίγα δευτερόλεπτα και βγάλε το. Αν δεν έχει καλυφθεί σωστά επανέλαβε τη διαδικασία

Η αλήθεια είναι πως τα δάχτυλά σου λερώνονται αρκετά αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτείνουμε τα αβγά που θα βάψεις με αυτή την τεχνική θα παραμείνουν για διακόσμηση κι όχι να καταναλωθούν.