6 ρομαντικά & πολυτελή εστιατόρια για ερωτικό δείπνο!

14.02.2017
Ψάχνεις για κάτι ιδιαίτερο και πολυτελές για την ιδέα του Αγίου Βαλεντίνου; Αν τα βαλάντια που μπορείτε να διαθέσετε το επιτρέπουν, σου δίνουμε επιλογές για το τέλειο ρομαντικό δείπνο!

Aleria

Πολυτέλεια στην καρδιά του Μεταξουργείου

Ένα από τα πιο όμορφα, πολυτελή κι ατμοσαφαιρικά εστιατόρια είναι το Aleria.

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως μέσα στα στενάκια του Μεταξουργείου βρίσκεται κρυμμένη τέτοια αίγλη!

Στο Aleria δεν είναι μόνο η διακόσμηση που σε ταξιδέυει αλλά και η εμπειρία του φαγητού που βάζει στο παιχνίδι το σύνολο των αισθήσεων.

Το εσταιτόριο θα λειτουργήσει κατά περρέκλιση (μιας και Κυριακές παραμένει κλειστό) και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν υπάρχει ειδικό μενού αλλά ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο ενώ ο σεφ θα έχει ετοιμάσει ένα ερωτικό γλυκάκι έκπληξη!

Πού βρίσκεται;
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Αθήνα

Σπονδή

Παριζιάνικος αέρας στο κέντρο του Παγκρατίου

Από τα πιο κλασικά μαγαζιά που έρχονται στο μυαλό στην κατηγορία ενός πολυτελούς δείπνου.

Το μενού είναι βασισμένο στη γαλλική κουζίνα - κλασική αλλά και μοντέρνα - ενώ αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση είναι η παρουσίαση των πιάτων.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διατίθεται ειδικό ερωτικού μενού με κόστος από 99 έως 120 ευρώ ανά άτομο.

Πού βρίσκεται:
Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι

Ορίζοντες

Η βεράντα της Αθήνας

Δεν ονομάζεται τυχαία "βεράντα της Αθήνας" μιας και το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα ρομαντικότερα μέρη με πανωραμική θέα, το λόφο του Λυκαβηττού.

Απαλές αποχρώσεις, λιτές γραμμές και αριστοκρατική φινέτσα κυριαρχούν στο χώρο με διακόσμηση κλασική και προσεγμένη.

Οι γεύσεις ειναι βασισμένες στην ελληνική κουζίνα με μια συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Στο ίδιο πνεύμα και η παρουσίαση των πιάτων

Πού βρίσκεται;
Λόφος Λυκαβηττού

Χύτρα

Η μοριακή κουζίνα & ο ρομαντισμός πάνε μαζί

Βραβευμένο με αστέρια Μισελέν, το εστιατόριο με την υπέροχη θεά - από τον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού - είναι από τις ίγες επιλογές στην Αθήνα που προσφέρει την γαστρονομική εμπειρία της μοριακής κουζίνας σε συνδιασμό με το το ρομαντικό περιβάλλον.

Οι γεύσεις βασίζονται στην ελληνική γαστρονομία, επαναπροσδιορισμένη με μια σύγχρονη έκφραση τόσο στην εκτέλεση όσο και στην παρουσίαση των πιάτων.

Η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου γεμάτη διάθεση και ιδέες, δημιουργεί μικρά έργα τέχνης βασισμένα στα χρώματα και τα αρώματα της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Πού βρίσκεται;
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 6ος όροφος

Hilton Galaxy

Γκουρμέ επιλογές σε ρομαντικό σκηνικό

Από τις πρώτες επιλογές που έρχονται στο νου όταν μιλάμε για ρομαντικό και πολυτελές δείπνο.

Κλασικό και δοκιμασμένο, το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει επιλογές γκουρμέ σε ένα απο τα πιο ρομαντικά σκηνικά της πόλης.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διατίθεται μάλιστα ειδικό ερωτικό μενού 6 γκουρμέ πιάτων.

Πού βρίσκεται:
Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ξενοδοχείο Hilton

Βαρούλκο

Για τους λάτρεις της θάλασσας

Για το τέλος αφήσαμε τα θαλασσινά. Το Βαρούλκο έχει κλέψει τις καρδιές όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και ξένων διασημοτήτων - θυμήσου το δείπνο της Αμάλ - κι όχι τυχαία.

Ο γνωστός σεφ Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και την pre-Valentine ημέρα του Σαββάτου το Βαρούλκο έχει ετοιμάσει ειδικό ερωτικό μενού με μανιταρόσουπα καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας,
Ριζότο με γαρίδες, ρατατούιγ λαχανικών και σάλτσα Amaretto Φιλέτο σολομού με chorizo και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα και επιδόρπιο έκπληξη, στα 50 ευρώ ανά άτομο.

Πού βρίσκεται:
Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο