7 λόγοι για να λατρέψεις τα καπκέικς

07.02.2017
Από πολλούς θεωρείται γυναικείο γλύκισμα κι όχι τυχαία αφού έχει κατακτήσεις τις καρδιές των γυναικών, τόσο λόγω ελφάνισης, όσο και γεύση. Ο λόγος για την τρέλα που ξεκίνησε από την Αμερική κι έγινε λατρεία, τα διάσημα κεκάκια που εμφανίστηκαν ξαφνικά και κατέκλησαν την αγορά, τα γνωστά σε όλους μας καπκέικς (cupcakes). Πώς εξηγείται όμως αυτή η λατρεία για τα καπκέικς; Ξεχωρίσαμε 7 λόγους και στους παρουσιάζουμε, αν και σίγουρα θα έχεις να προσθέσεις κι άλλους στη λίστα.

7 λόγοι που λατρεύουμε τα cupcakes

1. Είναι γλυκά & παιχνιδιάρικα

Είναι ίσως ο πρώτος και κυριότερος λόγος που τα cupcakes κέρδισαν τις καρδιές των γυναικών κι εγκαταστάθηκαν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους. Είναι άκρως κοροτσίστικα και τόσο όμορφα που δύσκολα θα αφήσουν κάθε γυναίκα, όποιο κι αν είναι το στιλ της, ασυγκίνητη. Πώς θα αντισταθείς σε ένα γλυκάκι που σκίζει από γεύση αλλά κι εμφάνιση;

2. Είναι ατομικές μεριδούλες

Πόσες φορές είπες πως θα κόψεις ένα μικρό κομματάκι κέικ ή τούρτας και κατέληξες να φας το 1/4 ή και περισσότερο; Τα καπκέικς σε απαλλάσουν από τον πειρασμό αφού πρόκειται για ατομικές μεριδούλες, αρκεί βέβαια να μείνεις μόνο στο ένα και να μην προχωρήσεις από λιγουρίτσα και σε επόμενα. Μη σε ξεγελάσει το μέγεθος, έχουν κι αυτά θερμίδες.

3. Υπάρχουν τόσες πολλές γεύσεις για να επιλέξεις

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά πολλές γεύσεις και χρώματα για να επιλέξεις. Θέλεις κέικ βανίλιας ή σοκολάτας; Τι φρόστινγκ προτιμάς; Είναι τόσα πολλά που μπερδεύεσαι και θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Κι αυτό βοηθά εξίσου στο να μη τα βαρεθείς. Πάντα θα υπάρχει κάποιο που δεν έχεις δοκιμάσει και θα σου κάνει κλίκ, σαν να σου κλείνει πονηρά το μάτι.

4. Το φρόστινγκ

Πέρα από τη νοστιμιά, η εμφάνιση και μόνο του φρόστινγκ σε κερδίζει. Άλλωστε, αυτό είναι που κάνει και το καπκέικ ιδιαίτερα αγαπητό, αφού τα έχει όλα: γεύση, χρώμα και λεπτή υφή. Από μόνο του λοιπόν είναι το συστατικό που κάνει κάθε καπκέικ απλά ξεχωριστό.

5. Μπορεί να τα φτιάξει ο καθένας

Άλλος ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε τα καπκέικς είναι κι αυτός: είναι εύκολο να γίνουν και σπιτικά! Αν νομίζεις πως είναι μπελαλίδικα και δύσκολα στην προετοιμασία κάνεις λάθος. Στην πραγματικότηξτα είναι ένα γλυκάκι που φτιάχνεται με μεγάλη ευκολία. Και μπορεί να μην πετύχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα από την πρώτη προσπάθεια, δε θα υστερούν όμως σε γεύση ενώ είναι μια διαδικασία ευχάριστη και δημιουργική.

6. Φτιάχνουν τη διάθεση χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Κι όσο για το κόστος; Σίγουρα τα καπκέικς δεν τα λές οικονομικά, ωστόσο, κοστίζουν σίγουρα λιγότερο από ένα μποτέ ή ψώνια στην αγορά και φέρνουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα: φτιάχνουν τη διάθεση μιας γυναίκας.

7. Είναι ακαταμάχητα

Δε χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση γιατί είναι απλά ακαταμάχητα! Έχουν κλέψει τις καρδιές τόσων κοριτσιών και γυναικών ανά τον κόσμο ενώ ολοένα και συχνότερα εμφανίζονται και σε βαφτίσεις, γάμους, babyshowers και άλλα events, ακόμη κι επαγγελματικά.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα