Τροφές που ταιριάζει γάντι λίγος μαϊντανός

30.01.2015
Υπάρχουν κάποιες τροφές που ταιριάζουν γάντι με λίγο μαϊντανό, ένα μυρωδικό που συχνά έχουμε κάπως παραμελημμένο.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα βότανα, ο μαϊντανός έχει ήπια γεύση και ταιριάζει με πληθώρα τροφών, ενισχύοντας τη γεύση τους και δίνοντάς τους άρωμα. Επιπλέον, είναι αρκετά φθηνό υλικό ενώ κάνει καλό και στην υγεία. Πλούσιος σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, σίδηρο και ασβέστιο, ο μαϊντανός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τον οργανισμό. Εμείς από την πλευρά μας σου δίνουμε μερικές ιδέες για να τον εντάξεις στη μαγειρική σου.

Προτάσεις για να βάλεις το μαϊντανό στη μαγειρική σου

Ζυμαρικά (κατά προτίμηση κοχύλια) ή νιόκι

Φτιάχνεις ζυμαρικά ή νιόκι; Δοκίμασε να βάλεις μπόλικο ανθότυρο και μαϊντανό ενώ αν προτιμάς και σαλτσούλα η ντοματούλα ταιριάζει τέλεια! Δοκίμασέ το και θα μας θυμιθείς.

Μανιτάρια σωτέ

Την ώρα που σοτάρεις τα μανιτάρια, ρίξε μέσα και μια χούφτα φρέσκο μαιντανό, που θα δώσει άρωμα κι έξτρα γεύση στα μανιταράκια σου. Αν σου αρέσουν οι πιο πλούσιες γεύσεις μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να προσθέσεις λίγο σκορδάκι και λίγο χυμό λεμονιού.

Πέστο μαϊντανού

Ο βασιλικός δεν είναι το μόνο βότανο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις πέστο. Ο μαϊντανός επίσης κάνει απίστευτο πέστο κι είναι εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν τις λεπτές γεύσεις. Πρόσθεσε αμύδδαλα, σκορδάκι, μαϊντανό και λαδάκι και φτιάξε απίστευτη σάλτσα πέστο για τα λινγκουίνι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό.

Αυγά: ομελέτα ή τηγανητά

Σου ακούγεται περίεργο όμως τα αυγά είναι κι αυτά από τις τροφές που πάνε ταμάμ με λίγο μαϊντανό. Γεύση και χρώμα δένουν αρμονικά, δίνοντας ευχαρίστηση στον ουρανίσκο αλλά και στο μάτι. Πασπάλισε λίγο μαιντανό πάνω από το τηγανητό αυγό ή από την ομελέτα και voila!

Πατατοσαλάτα

Θα έλεγα πως είναι ένα από τα πιο ιδανικά ζευγάρια. Μαϊντανός και πατάτα όταν παντρεύονται κάνουν απλά θαύματα. Το μυρωδικό δίνει άλλη διάσταση στην πατατοσαλάτα, ακόμη κι αν αυτή δεν έχει άλλα υλικά παρά μόνο λαδάκι και ξύδι. Ακόμη κι αν επιλέξεις την εκδοχή της μαγιονέζας και πάλι ο μαϊντανός είναι το υλικό που... λείπει για να δώσει γεύση.

Σαλάτα

Ταιριάζει σε όλες τις σαλάτες λαχανικών καθώς η γεύση του είναι αρκετά ήπια και δεν εξουδετερώνει τη γεύση των κυρίων υλικών σε μια σαλάτα.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα