Πώς θα φτιάξεις μπισκοτένιο χριστουγεννιάτικο δεντράκι (vds)

23.12.2016
Ιδιαίτερο, παιχνιδιάρικο, χριστουγεννιάτικο στολίδι που τρώγεται...

Είναι εύκολο, διασκεδαστικό ενώ μπορούν έυκολα και τα παιδάκια να βοηθήσουν στην παρασκευή του.

Θα χρειαστείς:

* Την αγαπημένη σου συνταγή για μπισκότα

* Κουπ πατ σε σχήμα αστεριού, σε τρία μεγέθη

* Καλαμάκια πλαστικά

* Ζάχαρη άχνη, χρωματιστή ή γλάσο κατά προτίμηση

* Όρεξη για στολισμό

Πώς θα τα φτιάξεις

* Αφού πλάσεις τη ζύμη σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής, για κάθε δεντράκι κόψε με τα κουπ πατ 3 μεγάλα, 3 μεσάια και 2 μικρότερα αστέρια.

* Μόλις τα κόψεις, με ένα καλαμάκι, κάνε μια τρυπούλα στη μέση του κάθε αστεριού. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία, τοποθέτησέ τα σε ταψάκι όπου έχεις στρώσει λαδόκολλα και ψήσε τα. Για να μην σου κλείσει η τρύπα κατά το ψήσιμο και να μη χρειστεί να την ανοίγεις μετά με μαχαιράκι, μπορείς να βάλεις ένα ρεβύθι στη μέση.

* Όταν τα μπισκοτάκια σου ροδίζουν, βγάλε τα από το φούρνο, περιμένε να κρυώσουν και τα περίχυσέ τα με ζάχαρη άχνη, χρωματιστή ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Για να κολλήσει η ζάχαρη, άλειψε με τη βοήθεια ενός πινέλου λίγο σιρόπι πάνω στα μπισκότα. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείς επίσης να τα γλασάρεις. Ο τρόπος στολισμού είναι στο χέρι σου ανάλογα με το χρόνο, την όρεξη και την προτίμησή σου.

* Στη συνέχεια, κι αφού έχεις στολίσει τα αστέρια σου, ξεκινάς να στήνεις το δεντράκι σου. Περνάς μέσα σε ένα καλαμάκι (που έχεις κόψει στο επιθυμητό μήκος), πρώτα τα μεγάλα αστέρια, τα οποία θα αποτελέσουν και τη βάση του δέντρου σου και μετά τα μικρότερα, κατά τρόπο χιαστί (κάθε γωνία- εξοχή του πάνω αστεριού να συναντά το εσωτερικό- εσοχή του κάτω), όπως βλέπεις στη φωτογραφία, έτσι ώστε να σχηματίσουν δεντράκι!

Διασκεδαστικό κι εύκολο! Σωστά;

Δες κι ένα βιντεάκι που περιγράφει τη διαδικασία βήμα - βήμα

Επιμέλεια:

Δήμητρα Γκούντρα