Σαλάτα πράσινη με κεράσια και γκοργκοντζόλα

21.06.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε κύβους
  • 2 σαλάτες γαλλικές
  • 1 αγγούρι μικρό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα ή καρύδια κομμένα στη μέση

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα τύπου Dijon
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα σαλατικά. Ανακατεύουμε σε μπολ μεσαίου μεγέθους τα φύλλα της σαλάτας με τα κεράσια, την γκοργκοντζόλα, την πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και την καρυδόψιχα. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά της και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

TipS: Τα κεράσια είναι της εποχής, και η γλυκόξινη γεύση και το διακριτικό άρωμά τους προσδίδουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στη σαλάτα. Πλένουμε τα φύλλα σαλάτας και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Οταν τα χρησιμοποιήσουμε, θα είναι τραγανά και δροσερά.