Μυζηθρόπιτα

16.02.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό μυζήθρα φρέσκια (ανάλατη)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 10 αβγά (ελαφρώς χτυπημένα)
  • 2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε καλά τη μυζήθρα με πιρούνι μέσα σε λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Αλείφουμε ένα ταψί 20x40 εκ. με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε να μην υπερβαίνει σε ύψος το 1,5 εκ. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι να πήξει η πίτα. Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και άχνη.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ Φωτογραφία: STUDIOM.COM