Αγγουροντομάτα με αβοκάντο και ξινομυζήθρα

15.07.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι
  • 1 καρότο κομμένο σε καρέ
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • μερικά φύλλα ρόκα

Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες σε μεγάλη σαλατιέρα. Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι με τη φλούδα του. Αν έχει πολλά σπόρια, τα αφαιρούμε με το μαχαίρι και το ψιλοκόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τον δυόσμο. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε σε μπολ την ξινομυζήθρα με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα στη σαλάτα και τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

Tip: Αν δεν έχετε ξινομυζήθρα, μπορείτε να την αντικαστήσετε με ανθότυρο, το οποίο θα αραιώσετε με λίγο ξινόγαλα.