Τάρτα με φρούτα

11.06.2009
Εντυπωσιακό και γευστικότατο!

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο Φρέσκιας Σφολιάτας Pillsbury
  • 600 γραμ. τυρί κρέμα
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 ακτινίδια
  • 10 φράουλες
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170οC.

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με μαργαρίνη και στρώνουμε το φύλλο Φρέσκιας Σφολιάτας Pillsbury, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνα τοιχώματά του. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για μισή ώρα.

Βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά. Αν δούμε ότι έχει πάρει χρώμα και δεν έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τότε σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Εν τω μεταξύ, στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί και τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν. Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, έως ότου δέσει το μείγμα. Αφαιρούμε τα φύλλα από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αφού ψηθεί το φύλλο της σφολιάτας, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχειας ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί πάνω στο φύλλο και με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.

Γαρνίρουμε την τάρτα με τα ακτινίδια και τις φράουλες και τη βάζουμε στο ψυγείο ,για περίπου μία ώρα πριν σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για να μη φουσκώσει το φύλλο σφολιάτας και πέσουν τα τοιχώματα του προς το εσωτερικό του ταψιού, φροντίζουμε να στρώσουμε πάνω του μία λαδόκολλα και από πάνω της να ρίξουμε μια στρώση από φασόλια.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.