Πιλάφι με πλιγούρι

01.10.2008
Παραδοσιακό κυπριακό... και όχι μόνο!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 1/2 φλιτζ. φιδέ
  • 2 ντομάτες
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • ντοματάκια Σαντορίνης
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, έως ότου κοχλάσει.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το φιδέ ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου ροδίσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το καυτό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα ντοματάκια Σαντορίνης, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο σοτάρισμα του φιδέ.

Το κατάλληλο κρασί λευκό Κύπρου Mountain Vines.