Μους βατόμουρο με γιαούρτι

09.07.2009
Δροσιστικό και καλοκαιρινό!

Τι έχουμε:

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό
  • γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
  • 10-12 βατόμουρα
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό
  • γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ
  • 2 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
  • βατόμουρα
  • αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα βατόμουρα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα μουλιάζουμε σε ένα μπολ με το κονιάκ.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ, έως ότου αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και δέσει ελαφρά το μείγμα.

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα βατόμουρα από το κονιάκ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.

Οταν δέσει το μείγμα με το γιαούρτι, κατεβάζουμε το μπολ του μίξερ, προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να ενωθούν και το μους αποκτήσει ελαφρό ροζ χρώμα.

Μοιράζουμε το μους σε μπολάκια και ετοιμάζουμε την κρέμα για το γαρνίρισμα.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ με τη ζάχαρη, έως ότου ενωθούν.

Γεμίζουμε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε μια ροζέτα στο κέντρο από κάθε μπολάκι και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και τα βατόμουρα.

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να πασπαλίσουμε με τριμμένη σοκολάτα αντί με αμύγδαλα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ