Μοσχαράκι με μπασμάτι και κρόκο κοζάνης

18.06.2009
Γεύσεις που συμπληρώνουν η μια την άλλη!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ποτηράκια κρασί, κόκκινο
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 καρπούς αστεροειδή γλυκάνισου αστεροειδή
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι

Για το ρύζι:

  • 3 φλιτζ. ρύζι EXOTIC BASMATI AGRINO
  • 10-15 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 7 φλιτζ. ζωμό κρέατος
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φυλλαράκια μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζ. κάσιους
  • 1 μικρή πιπεριά, κόκκινη

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια, το κόβουμε σε κομματάκια. Ρίχνουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, αλευρώνουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, το γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και τρία φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, φροντίζοντας να ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μη μας κολλήσει.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό, προσθέτουμε τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, το λάδι, το ρύζι EXOTIC BASMATI AGRINO, αλάτι και βράζουμε, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας, έως ότου το ρύζι απορροφήσει τα υγρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα, ώστε να απορροφηθούν οι υδρατμοί. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και 20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ,τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Σερβίρουμε το ρύζι, προσθέτουμε το κρέας με τη σάλτσα του και γαρνίρουμε με την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα κάσιους και τα φυλλαράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη