Αγριο ρύζι με κοτόπουλο

01.10.2008
Με μόνη διάθεση... να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. ρύζι EXOTIC WILD RICE AGRINO
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 100 γραμ. κασέρι
  • 100 γραμ. γκούντα
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 7-8 φύλλα άγρια ρόκα
  • 8 φλιτζ. νερό
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • κατσαρό μαρούλι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό αλατισμένο για 20-25 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σουρώνουμε το ζωμό από τα φιλέτα κοτόπουλου, ρίχνουμε το ρύζι EXOTIC WILD RICE AGRINO, προσθέτουμε το λάδι και τα βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες και τα τυριά σε κομματάκια.

Πλένουμε τα φύλλα της ρόκας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χοντροκόβουμε.

Οταν το ρύζι βράσει, προσθέτουμε τις φέτες του κοτόπουλου, τα τυριά, τη ρόκα και τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε το ρύζι σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε γαρνίροντας με το μαρούλι.

Συμβουλή
Αντί για φιλέτα κοτόπουλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτα γαλοπούλας.

Το κατάλληλο κρασί Chardonnay.