Μπέργκερ μελιτζάνας

20.11.2008
Ενα μπέργκερ... διαφορετικό από τα άλλα!

Τι έχουμε:

  • Για τα μπέργκερ:
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα

Για το ρύζι:

  • 1 1/2 φλιτζ. ρύζι AGRINO ΦΑΝΣΥ ΟΡΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
  • 1 φλιτζ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 πιπεριές

Για το γαρνίρισμα:

  • κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

Τι κάνουμε:

Πλένουμε, κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν και να στραγγίξουν, για περίπου 1 ώρα.

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, εφαρμόζουμε το ειδικό καλαθάκι και μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες στον ατμό για περίπου 2-3 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό, το ρύζι ΦΑΝΣΥ AGRINO, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και περίπου 4-5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε τις πιπεριές και τη μοτσαρέλα.

Ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και το ρύζι απορροφήσει τα υγρά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αβγά, την παρμεζάνα και το αλεύρι, έως ότου γίνουν χυλός και βάζουμε ένα τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί. Πανάρουμε τις μελιτζάνες στον χυλό και τις τηγανίζουμε γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Βάζουμε σε ένα πιάτο μία φέτα μελιτζάνας, απλώνουμε από πάνω δύο κουταλιές από το μείγμα ρυζιού και σκεπάζουμε με μία φέτα μελιτζάνας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας, γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Θα πρέπει να προσέξουμε να είναι αρκετά παχύρρευστος ο χυλός μας ούτως ώστε να μην ξεκολλάει από τις μελιτζάνες κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Γι αυτό αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.