Συμπεθεριό καλοκαιρινό

01.10.2008
Το δυναμωτικό!

Τι έχουμε:

  • 1 μάτσο σπανάκι
  • 1 μάτσο κολοκυθοκορφάδες
  • 1 μάτσο κορυφές από τσουκνίδες
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε το σπανάκι, τις κολοκυθοκορφάδες, τις κορυφές από τις τσουκνίδες, τα πλένουμε και στη συνέχεια τα ζεματίζουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 2-3 λεπτά.

Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, έως ότου μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τριμμένα και τα σοτάρουμε, μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε, σκουπίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τις κολοκυθοκορφάδες, τις κορυφές από τις τσουκνίδες, τις ντομάτες και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα, έως ότου μαλακώσει το ρύζι.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Συνοδεύουμε με πολύσπορα παξιμάδια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ραντισμένα με λίγο ξίδι μπαλσάμικο.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.