Μικρές συμβουλές

03.07.2009
Αν δεν έχετε αβγό για να αλείψετε την πίτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα ή κρέμα γάλακτος και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αν δεν έχετε αβγό για να αλείψετε την πίτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα ή κρέμα γάλακτος και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αν θέλετε να διατηρήσετε το μαϊντανό για περισσότερο χρόνο, βάλτε τον σε ένα γυάλινο βάζο και μετά φυλάξτε τον στο ψυγείο.
  • Για να ωριμάσουν οι άγουρες ντομάτες, τοποθετήστε τες σε σκιερό και δροσερό μέρος μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, βάλτε στη σακούλα ένα μήλο, το οποίο εκκρίνει αιθυλένιο και βοηθάει στη φυσική ωρίμανση.
  • Για να πλύνετε τα λαχανικά, αφήστε τα στο νερό και προσθέστε μια χούφτα αλάτι. Θα αναγκάσει τα έντομα να βγουν στην επιφάνεια.
  • Για να έχετε χυμό λεμονιού όλο το χρόνο, στύψτε μερικά λεμόνια και βάλτε το χυμό τους σε παγοθήκες.
  • Η μουστάρδα διατηρείται περισσότερο καιρό αν βάλετε στο βαζάκι της μια φέτα λεμόνι.