3 μυστικά για τέλειες μακαρονάδες κάθε φορά

16.01.2021
3 μυστικά για τέλειες μακαρονάδες κάθε φορά
Ο δρόμος για την τέλεια μακαρονάδα δεν είναι και τόσο δύσκολος. Δες πώς μπορείς να τον κατακτήσεις.

Τα μακαρόνια ανέκαθεν αποτελούσαν την πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή για όταν δε ξέρεις τι να μαγειρέψεις και θέλεις να κάνεις κάτι που δε θα δυσκολέψει τη ζωή σου.

Δες και αυτό: Θα φτιάξεις κεικ; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για τέλειο αποτέλεσμα

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν μυστικά για να πετύχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα! Δες ποια είναι αυτά, παρακάτω:

Ρίξε αρκετό αλάτι
Σύμφωνα με την σεφ Kelly Foster, ένας κανόνας που κάνει τη διαφορά, τον οποίο έμαθε από τους δασκάλους της στη σχολή μαγειρικής, είναι ότι «το νερό πρέπει να είναι όσο αλατισμένη είναι κι η θάλασσα». Πρακτικά, αυτό σημαίνει περίπου 7 γραμμάρια αλάτι ανά ένα λίτρο νερού.

Ο σωστός χρόνος βρασίματος
Υπολόγισε μείον 1-2 λεπτά από το χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία για να έχεις ένα υπέροχο al dente αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς πως τα ζυμαρικά συνεχίζουν να βράζουν ακόμη και αφού η κατσαρόλα έχει απομακρυνθεί από τη φωτιά.

Μην χύσεις το νερό
Στη σάλτσα, πρόσθεσε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και μην το χύσεις απευθείας στον νεροχύτη. Γιατί; Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, που σημαίνει πως δίνει γεύση στη σάλτσα, βοηθώντας την παράλληλα να δέσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.06.2023 - 18:12