Τα 5 τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στην κατάψυξη

10.06.2020
Τα 5 τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στην κατάψυξη
Η διάρκεια ζωής ορισμένων τροφίμων μπορεί να παραταθεί αν τα αποθηκεύσεις στον καταψύκτη σoυ και διατηρήσουν την ποιότητά τους και τη γεύση τους όσο βρίσκονται εκεί. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν κάποια άλλα τρόφιμα για τα οποία ο καταψύκτης δεν είναι το καλύτερο οπότε καλύτερο για την αποθήκευσή τους να διαλέξεις την απλή συντήρηση.

Αυγά

Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται εκτός καταψύκτη. Το αυγό θα μπορούσε να διογκωθεί και να σπάσει το κέλυφος του, επιτρέποντας στα βακτήρια να εισχωρήσουν. Ακόμα κι αν το κέλυφος παραμείνει άθικτο, ο κρόκος θα γίνει σαν σιρόπι και θα είναι δύσκολο να αναμειχθεί με τα ασπράδια των αυγών. Παρομοίως, το γλάσο ή oι σάλτσες με αυγά μπορεί να γίνουν πολύ σκληρά στον καταψύκτη.

Μαλακά τυριά

Τα μαλακά τυριά, όπως το κατσικίσιο, το brie και το ricotta, τείνουν να θρυμματίζονται και να παίρνουν μια κοκκώδη υφή όταν καταψύχονται. Τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ, μπορούν να συντηρηθούν καλύτερα στον καταψύκτη - αν και θα μπορούσε επίσης η υφή τους να γίνει αλευρώδης.

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά

Ορισμένα προϊόντα, ειδικά φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, θα γίνουν μαλακά, μουσκεμένα και πιθανόν να έχουν διαφορά στη γεύση ή τη μυρωδιά μετά το πάγωμα και την απόψυξη. Το μαρούλι, τα αγγούρια, το λάχανο και το καρπούζι είναι καλύτερα να μπαίνουν στο ψυγείο.

Άλλα προϊόντα, όπως οι ντομάτες, μπορούν να καταψυχθούν, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στο μαγείρεμα, αφού βγάζουν πολλά υγρά μετά την απόψυξη.

Πατάτες

Οι πατάτες δεν διατηρούνται καλά στον καταψύκτη εκτός και αν είναι για τηγάνισμα. Ανάλογα με την προετοιμασία τους πριν από την κατάψυξη, θα αποκτήσουν υγρή, λιπαρή, ή σκληρή μορφή. Εάν έχεις πολλές πατάτες, δοκίμασε να φτιάξεις μια μεγάλη παρτίδα πατάτες για την κατάψυξη που θα τις έχεις έτοιμες, καθαρισμένες και κομμένες για την επόμενη φορά που θα θες να συνοδέψεις το κοκκινιστό μοσχαράκι.

Σάλτσες

Τα dressings και τα καρυκεύματα όπως η μαγιονέζα διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο. Αν και είναι ασφαλή για κατανάλωση μετά την απόψυξη, η κατάψυξη θα χωρίσει τα συστατικά. Τα αυγά, το λάδι και το ξύδι στη μαγιονέζα θα διαχωριστούν, αφήνοντας υγρασία από πάνω. Όταν δε ξεπαγώσει η σάλτσα, ενδέχεται να μην σου κάνει γιατί θα έχει μια υγρή μορφή και όχι αυτή την παχύρρευστη που ξέρεις και σου αρέσει.