5 προϊόντα που ίσως δεν ήξερες ότι μπορούν να μπουν στην κατάψυξη

03.04.2020
5 προϊόντα που ίσως δεν ήξερες ότι μπορούν να μπουν στην κατάψυξη
Καθώς πλέον με τη νέα πραγματικότητα πρέπει να ψωνίζουμε όσο πιο αραιά γίνεται τα προϊόντα πρώτης ανάγκης από το σούπερ-μάρκετ, ώστε να παραμένουμε στο σπίτι και να αποφύγουμε την επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έφτασε ο καιρός να επωφεληθούμε από τους καταψύκτες μας.

Υπάρχουν πολλά είδη διατροφής που μπορείς να καταψύξεις, τα οποία ενδεχομένως δεν έχεις συνειδητοποιήσει, όπως είναι το τυρί, το βούτυρο και οι μπανάνες. Η διαιτολόγος Angela Tella, μοιράζεται συμβουλές στο prima για το πώς θα τα αποθηκεύσεις και πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτά τα βασικά συστατικά στην κατάψυξή σου.

Πώς να παγώσεις τις μπανάνες

Μην αφήνεις αυτές τις υπερβολικά ώριμες μπανάνες στη φρουτοθήκη σου - μπορείς να τις κόψεις σε φέτες και να τις τοποθετήσεις σε μια σακούλα τροφίμων μέσα στην κατάψυξη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για smoothies και κέικ μπανάνας. Οι μπανάνες μπορούν να κρατήσουν δύο μήνες στον καταψύκτη.

Δες και αυτό: Οι 3 πιο ασφαλείς τρόποι για να ξεπαγώνεις τα τρόφιμα

Πώς να παγώσεις τα καρότα

Πλύνε τα καρότα καλά και ψιλόκοψέ τα στο απαιτούμενο μέγεθος. Zεμάτισέ τα, στράγγιξέ τα και βάλτα σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη. Μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη έως και 12 μήνες.

Πώς να παγώσεις τα αυγά

Εάν έχεις καταφέρει να βρεις αυγά, συγχαρητήρια, καθώς τώρα είναι πιο δύσκολο να τα βρεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να πανικοβάλλονται και αγοράζουν μπόλικα για να έχουν απόθεμα. Για να παγώσεις ένα ολόκληρο αυγό, σπάσε το, χτύπησέ το μαλακά, άνοιξέ το για να πάρεις τον κρόκο μαζί με το ασπράδι και στη συνέχεια κατάψυξέ το σε σακούλες. Ή μπορείς εναλλακτικά να τα παγώσεις σε παγοθήκες ή σε ατομικά δοχεία. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν 12 μήνες στην κατάψυξη.

Αυτό το είδες; Ο πιο απίθανος τρόπος για να ξεπαγώσει το βούτυρο σε 10 λεπτά - χωρίς φωτιά! [video]

Πώς να παγώσεις το βούτυρο

Εάν έχεις κάποια έξτρα συσκευασία βουτύρου από τις αγορές σου στο σούπερ-μάρκετ, μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη όπως είναι. Μπορεί να μείνει μέσα στον καταψύκτη για 9 μήνες και να μην αλλοιωθεί.

Πώς να παγώσεις το γάλα

Το γάλα παγώνει εύκολα, απλά να γνωρίζεις ότι φουσκώνει καθώς παγώνει. Αφού ξεπαγώσει, ανακίνησέ το καλά πριν το χρησιμοποιήσεις. Το γάλα μπορεί επίσης να καταψυχθεί σε παγοθήκες για χρήση σε φλιτζάνια τσαγιού ή καφέ. Εναλλακτικά, τα γάλατα μακράς διαρκείας (είτε τα ζωικά είτε τα φυτικά) έχουν μακρά διάρκεια ζωής και δεν χρειάζονται κατάψυξη. Το γάλα μπορεί να μείνει τρεις μήνες στην κατάψυξη χωρίς να χαλάσει.