Όχι άλλο νερουλό τζατζίκι!

22.07.2016
Σου αρέσει το σπιτικό τζατζίκι αλλά συνήθως σου βγαίνει… νερουλό; Μάθε το μυστικό.

Για σπιτικό τζατζίκι σφιχτό και χωρίς περιττά υγρά, κάνε τα εξής:

  1. 1-2 ώρες πριν φτιάξεις το τζατζίκι, αδειάζεις προσεκτικά το στραγγιστό γιαούρτι από τη συσκευασία του σε μεγάλο γυάλινο μπολ – δεν το απλώνεις, ούτε το ανακατεύεις!
  2. Σκεπάζεις το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  3. Μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, απορρίπτεις τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί στο γιαούρτι και κρατάς μόνο το στερεό περιεχόμενο.
  4. Πριν προσθέσεις το τριμμένο αγγουράκι στο γιαούρτι, το ζουλάς σφιχτά μέσα στην παλάμη σου ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.

Καλή επιτυχία!


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 151

Update: Ιούλιος 2016.