Πώς ξεπικρίζουν οι μελιτζάνες;

14.06.2016
Μάθε ένα έξυπνο κόλπο για να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες εύκολα και απλά.
  1. Τις κόβεις και τις βάζεις κατά στρώσεις σε στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι.
  2. Πιέζεις κάθε τόσο με τις παλάμες σου, ώστε να φύγει το πικρό τους υγρό. Τις αφήνεις για τουλάχιστον μία ώρα και κατόπιν τις ξεπλένεις και τις σκουπίζεις με απορροφητικό χαρτί.
  3. Αν πρόκειται να τις τηγανίσεις, βάλε τες έτσι ξεπικρισμένες σε μπίρα για περίπου 5΄– θα απορροφήσουν λιγότερο λάδι και θα γίνουν πιο εύπεπτες!

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 141

Update: Ιούνιος 2016.