Πρόβλημα στην κουζίνα; Ολες οι λύσεις

14.10.2015
Ό,τι μας δίδαξε η εμπειρία, όσα μάθαμε από την καθημερινή πρακτική…

«Έβαλα περισσότερη ζάχαρη στο γλυκό…»

Ενόσω είναι ωμό και πριν το ψήσεις, πρόσθεσε στο μείγμα του γλυκού σου 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού.


«Όταν βάζω γάλα στην ομελέτα, γίνεται δύσπεπτη…»

Ανακάτεψε μέχρι 2 αβγά με 2 κουταλιές νερό, πρόσθεσε λίγο αλάτι και τηγάνισε την ομελέτα σε μέτρια θερμοκρασία. Όπως και το γάλα, το νερό βοηθά να γίνουν πιο αφράτα τα αβγά, αλλά δεν τα κάνει δύσπεπτα, δεν δημιουργεί πρόβλημα σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και δεν τους προσθέτει θερμίδες.


«Τα ορεκτικά δεν διατηρούνται μέχρι το σερβίρισμα…»

Για να διατηρήσεις τα ορεκτικά που ετοίμασες πιο «φρέσκα» μέχρι το σερβίρισμα, σκέπασέ τα με φύλλα μαρουλιού καλά πλυμένα και στεγνωμένα.


«Το φαγητό που τσιγαρίζω με βούτυρο πικρίζει…»

Το βούτυρο που χρησιμοποιείς στο τσιγάρισμα πρέπει να είναι ανάλατο. Αν είναι αλατισμένο, τότε το αλάτι που περιέχει μπορεί να προσδώσει πικρή γεύση στο φαγητό σου.


«Τα αμύγδαλα που τρίβω στο μπλέντερ κολλάνε μεταξύ τους…»

Βάλε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και πρόσθεσε ελάχιστη ζάχαρη – αυτήν τη φορά δεν θα κολλήσουν!