Κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί: Ποιο έχει τις λιγότερες θερμίδες

Κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί: Ποιο έχει τις λιγότερες θερμίδες
Λίγες απλές απολαύσεις της ζωής είναι τόσο θελκτικές όσο ένα ποτήρι κρασί μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Είτε σου αρέσει ένα έντονο Sauvignon Blanc είτε προτιμάς ένα πικάντικο Shiraz με πλούσιο σώμα, υπάρχει πραγματικά ένα κρασί για όλους και μπορείς να βρεις πολλά κρασιά εκλεκτής σοδειάς που είναι αρκετά οικονομικά για καθημερινή χρήση.

Όμως, ενώ το κρασί είναι αγαπητό σε όλο τον κόσμο, οι λάτρεις του δεν ενθουσιάζονται και τόσο με τις θερμίδες που συνοδεύουν το κάθε μπουκάλι. Αν το παρακάνεις συχνά μπορεί να είναι πρόβλημα, βέβαια όχι μόνο ως προς τις θερμίδες! Το μέτρο είναι βασικό ζητούμενο σε όλες τις απολαύσεις και με αυτό ως δεδομένο συνεχίζουμε.

Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις τι ακριβώς πίνεις, διάβασε παρακάτω έναν κατατοπιστικό οδηγό για το πόσες θερμίδες περιέχει ένα ποτήρι κόκκινο,άσπρο και ροζέ κρασί και ποια ακριβώς είναι η «ζημιά» από ένα ολόκληρο μπουκάλι.

red-wine.jpg

Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί;

Ενώ πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται το κόκκινο κρασί ως ένα βαρύ, πυκνό ποτό, ένα ποτήρι Merlot περιέχει μόλις 83 θερμίδες!

Ακόμα καλύτερα ένα γευστικό Pinot Noir, περιέχει μόλις 81 θερμίδες ανά ποτήρι. Το Pinot Noir παράγεται από κόκκινα σταφύλια, είναι πολύ πιο ελαφρύ από άλλα κόκκινα κρασιά και βοηθάει αφού έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Το Shiraz, από την άλλη, είναι μια πιο πλούσια επιλογή, ιδανική για να το συνδυάσεις με μια μπριζόλα ή ένα πιο γκουρμέ φαγητό - αλλά με 122 θερμίδες σε κάθε ποτήρι και περίπου τέσσερα γραμμάρια υδατάνθρακες, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για δίαιτα.

Κόκκινο κρασί: τα 5 οφέλη για την υγεία σου

white-whine.jpg

Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι λευκό κρασί;

Υπάρχουν πολυάριθμα είδη λευκού κρασιού, αλλά η επιλογή λευκού κρασιού με τις χαμηλότερες θερμίδες είναι - παρακαλώ - το Chardonnay!

Το Chardonnay περιέχει 84 θερμίδες ανά ποτήρι, καθιστώντας το την πιο φιλική επιλογή που μπορείς να κάνεις. Το Pinot Gris είναι άλλη επιλογή, με 120 θερμίδες ανά ποτήρι. Μια ελαφρώς πιο θερμιδική επιλογή είναι ένα ποτήρι Sauvignon Blanc, το οποίο έχει περίπου 130 θερμίδες σε κάθε ποτήρι. Ένα ποτήρι Sauv περιέχει επίσης τρία γραμμάρια υδατάνθρακες που προσθέτουν στην πυκνότητα του.

Το Riesling και η καλή old-fashioned σαμπάνια είναι άλλες καλές επιλογές, με 118 και 105 θερμίδες ανά ποτήρι αντίστοιχα.

Πίνεις λευκό κρασί; Ιδού τα συν και τα πλην που έχει για τον οργανισμό σου

rose-wine.jpg

Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι ροζέ κρασί;

Θα το έχεις αντιληφθεί ότι το ροζέ κρασί γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές τόσο στην Ελλάδα ΄οσο και παντού στον κόσμο. Επιπλέον έχει τη φήμη ότι πρόκειται για το είδος με τις λιγότερες θερμίδες. Βλέπουμε όμως ότι είναι στα ίδια πλαίσια με το κόκκινο και, πραγματικά, πολύ κοντά στο λευκό.

Ένα ποτήρι ροζέ κρασί, λοιπόν, περιέχει 83 θερμίδες.

Το μυστικό που θα κάνει το ροζέ κρασί να παγώσει σε χρόνο ρεκόρ

Πόσες θερμίδες έχει ένα μπουκάλι κρασί;

Ένα απλό μπουκάλι κρασί - που περιέχει 750 ml - έχει περίπου 600 θερμίδες. Φυσικά, αυτός ο αριθμός ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του κρασιού. Ο απόλυτος αριθμός θερμίδων εξαρτάται από τον όγκο του αλκοόλ στο κρασί.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι όλες οι θερμίδες από το κρασί είναι καθαρή ζάχαρη, που σημαίνει ότι θα προκαλέσουν σημαντική αύξηση βάρους εάν καταναλώσεις υπερβολική ποσότητα.

Τέλος, τα κρασιά με λίγες θερμίδες, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες, είναι μια καλή επιλογή καθώς έχουν ελαφρώς χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και περιέχουν κατά μέσο όρο λιγότερες από 65 θερμίδες ανά ποτήρι.

Αυτά, στην υγεία σας και... πάντα με μέτρο! Ακόμη και το κρασί!

Λευκό ή κόκκινο; Ο τύπος κρασιού που πίνεις λέει πολλά για τον χαρακτήρα σου

Τελευταία τροποποίηση στις 23.05.2023 - 07:58