Τα «γλυκά» της Λήμνου!

06.02.2009
Γνωστή από τους ομηρικούς χρόνους για τους περίφημους οίνους της, η Λήμνος η Αμπελόεσσα αποτελούσε στο πέρασμα των αιώνων σημείο αναφοράς για τα εκλεκτά και ποιοτικά της προϊόντα. «Δεν υπάρχει κρασί καλύτερο να πιεις, από ένα γλυκό της Λήμνου», αναφέρει ο Αθήναιος στους «Δειπνοσοφιστές».

Η σύγχρονη Λήμνος συνεχίζει την παράδοση δημιουργώντας δροσερούς και αρωματικούς ξηρούς οίνους, κυρίως όμως υπέροχους γλυκείς, από τη χαρισματική ποικιλία «Μοσχάτο Αλεξανδρείας» που ευδοκιμεί στα ηφαιστειογενή της εδάφη. Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μύρινα στο υπερσύγχρονο οινοποιείο της εταιρείας Σαββόγλου-Τσιβόλας, που βρίσκεται στην περιοχή Μαυραμπέλια, οι παραγωγοί και ιδιοκτήτες της σεβόμενοι την παράδοση και αξιοποιώντας τις επιστημονικές γνώσεις και την πολύχρονη πείρα τους στον αμπελοοινικό τομέα, παράγουν οίνους υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, φιλοδοξώντας τα προϊόντα τους να αποτελούν διαχρονικά έναν ακόμη άξιο πρεσβευτή του νησιού.

La terra
Ο εκλεκτός αυτός οίνος λικέρ, προέρχεται από επιλεγμένα υπερώριμα σταφύλια Μοσχάτου Αλεξανδρείας βιολογικής γεωργίας. Περικλείει όλα τα πρωτογενή αρώματα και τις γεύσεις αυτής της χαρισματικής ποικιλίας και τα απελευθερώνει απλόχερα στο ποτήρι σας. Απολαύστε το στους 7οC σαν απεριτίφ, κυρίως όμως σαν επιδόρπιο με πλούσια γλυκά και φρούτα.

Grand cru
Εκλεκτός γλυκύς φυσικός οίνος λικέρ, από υπερώριμα σταφύλια αμπελώνα βιολογικής γεωργίας με στρεμματική απόδοση 450 κιλων. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο αρώματα πρωτογενή, με την πληθωρική γεύση του χαρισματικού Μοσχάτου Αλεξανδρείας.

Σερβίρεται στους 7οC σαν απεριτίφ, κυρίως όμως σαν επιδόρπιο συνοδεύοντας γλυκά και φρούτα.