Γιορτή της μητέρας: Η Ζέτα Δούκα, η Μαριάννα Τουμασάτου και η Μαίρη Σταυρακέλλη μας μιλούν για το δώρο της μητρότητας

09.05.2021
Γιορτή της μητέρας: Η Ζέτα Δούκα, η Μαριάννα Τουμασάτου και η Μαίρη Σταυρακέλλη μας μιλούν για το δώρο της μητρότητας
Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται σήμερα! H μητέρα μας είναι το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μας και κάνει τα πάντα για να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις δεξιότητές και να διαμορφώσουμε την προσωπικότητά μας. Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο για να τιμήσει τις προσπάθειες που καταβάλλει μια μητέρα για το παιδί της. Ακόμα και η προσφορά ενός λουλουδιού είναι αρκετή για να δείξει στη μητέρα μας ότι αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή τόσο για εμάς όσο και για εκείνη.

Η ιστορία της Ημέρας της Μητέρας

Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάστηκε από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους στα αρχαία χρόνια λατρεύοντας τη θεά Ρέα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Για το δώρο της μητρότητας μίλησαν στο WomenOnly τρεις διάσημες Ελληνίδες.

Μαριάννα Τουμασάτου

Μητρότητα για εμένα σημαίνει προσφορά, απέραντη αγάπη και να θυμόμαστε να μην γινόμαστε εμπόδιο στα παιδιά μας χάριν μιας αγάπης που θεωρούμε ότι μας δίνει δικαιώματα να επεμβαίνουμε στις ζωές των παιδιών μας, όπως να παίρνουμε αποφάσεις αντ’ αυτών και να ονειρευόμαστε το μέλλον τους λες και αυτά δεν έχουν την ικανότητα να ονειρευτούν μόνα τους. Αν μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτά που είναι στο τσιπάκι της μητρότητας, νομίζω ότι θα είμαστε καλά.

Ζέτα Δούκα

Mητρότητα για εμένα είναι ο πιο γοητευτικός και ταυτόχρονα ακριβής μεγεθυντικός φακός του εαυτού μου, των προτερημάτων, των μειονεκτημάτων και των προσωπικών μου κατακτήσεων στη ζωή.

Μαίρη Σταυρακέλλη

H μητρότητα είναι ο λόγος που το ποτήρι έγινε ξαφνικά μισογεμάτο. Είναι ο λόγος που έμαθα να συνομιλώ με τους φόβους μου. Είναι ο λόγος που δεν μπορώ πια να κάνω πίσω..