Πώς θα επιβιώσουμε και από αυτή την καραντίνα - Η Πάρις Αγγέλικα, Founder & CEO της Premium Wellness, μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές

29.11.2020
Πώς θα επιβιώσουμε και από αυτή την καραντίνα - Η Πάρις Αγγέλικα, Founder & CEO της Premium Wellness, μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές
Ολοένα και περισσότερες γυναίκες σήμερα αναζητούν τρόπους να αποφορτιστούν από το άγχος της καθημερινότητας και να υιοθετήσουν έναν περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής. Και ειδικά τώρα που βιώνουμε ένα δεύτερο lockdown λόγω της πανδημίας οι συμβουλές μιας ειδικού φαντάζουν πιο χρήσιμες από ποτέ. Η Νικολέτα Μακρή και το Womenonly μίλησε με την Πάρις Αγγέλικα, CEO & Founder της Premium Wellness, στόχος της οποίας είναι να δημιουργεί και να προσφέρει εμπειρίες ευεξίας και αυτοβελτίωσης, προκειμένου να μας δώσει τη συμβουλή της μεταξύ άλλων για το πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ευχάριστες αυτές τις μέρες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τι σας έκανε να μπείτε στον χώρο του wellness;

Ήταν φυσικό επακόλουθο να ασχοληθώ με την ευεξία καθώς γυμνάζομαι από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήμουν 4 ετών όταν πρώτη φορά με πήγαν οι γονείς μου σε σύλλογο ενόργανης γυμναστικής. Ο πατέρας μου υπήρξε αθλητής του Basket και Ping Pong και μετέδωσε σε μένα και τον αδελφό μου την αγάπη του για τον αθλητισμό. Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω τi θέλω να σπουδάσω δεν είχα καμία αμφιβολία.

Είσαστε η ιδρυτής της εταιρείας Premium Wellness που έχει ως κύριο αντικείμενο της την ευεξία στον Τουρισμό. Τι ακριβώς δηλαδή κάνετε;

Δημιουργούμε ταξίδια εμπειρίας που συνδυάζουν υπέροχους προορισμούς στην Ελλάδα - βουνό ή θάλασσα - δραστηριότητες με βάση το τρίπτυχο Kinesis, Threpsis & Noisis που αποτελεί την 360° φιλοσοφία μας, επαφή με την φύση και γνωριμία με την τοπική κουλτούρα και ιστορία.

Τώρα όμως με την πανδημία έχουν παγώσει όλα αυτά τα προγράμματα…

Ισχύει, όμως η πανδημία θα περάσει και η διάθεσή μας για επαφή με τον εαυτό μας και την φύση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από πριν. Η πανδημία είναι σίγουρα μία δυσάρεστη κατάσταση που δεν θα θέλαμε να μας έχει συμβεί, όμως μπορούμε να βρούμε το δώρο μέσα από αυτήν. Την επαφή με τον εαυτό μας, την αξιολόγιση των αναγκών μας, τις σχέσεις μας και το αν τελικά ζούμε όπως θέλουμε ή όπως μας πηγαίνει η ζωή.

Τι κοινό έχουν οι γυναίκες που απευθύνονται σε εσάς;

Έχουν αναζητήσεις, αισθάνονται ότι δεν γεννήθηκαν για να δουλεύουν, να μεγαλώνουν παιδιά και να είναι καλές σύζυγοι. Θέλουν να εμπειραθούν, να ταξιδέψουν, να αναπτυχθούν και γι’ αυτό αναζητούν προγράμματα αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης και ευεξίας. Τους ενδιαφέρει όχι το καλό σώμα για την εικόνα, αλλά η υγεία του και η ευρωστία του, η καθαρή νόηση, η αγάπη για τον εαυτό τους και τους άλλους. Βρίσκονται στο προσωπικό τους ταξίδι αυτοβελτίωσης και συναντούν και στηρίζουν η μία την άλλη στα retreats μας.

Από πού πρέπει να ξεκινήσει μια γυναίκα που θέλει να στραφεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής;

Από τον εσωτερικό της κόσμο. Να ανακαλύψει τα "θέλω" της, τις ανάγκες της, τα όνειρά της. Να πιστέψει στον εαυτό της και στις δυνάμεις της. Μέσα από αυτήν την διαδικασία αυτοανακάλυψης η επιλογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι μονόδρομος. Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι τον θρέφω σωστά, τον αποσυμπιέζω μέσω της κίνησης και φυσικά οι σκέψεις μου είναι ενδυναμωτικές και θετικές.

Πώς μπορούμε να μάθουμε να κάνουμε υγιεινές επιλογές τροφίμων;

Όταν βρίσκομαι σε μία διαδικασία αυτοβελτίωσης θέλω το καλύτερο για τον εαυτό μου. Γιατί τον αγαπώ και αξίζει το καλύτερο. Θα αναζητήσω σεμινάρια, ειδικούς επιστήμονες της υγείας, εκπαιδευτικά retreats ώστε να μάθω πώς μπορώ να ακολουθήσω με ασφάλεια ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, πώς θα μάθω να μαγειρεύω υγιεινά, να θρέφομαι και όχι απλά να τρώω.

Είμαστε τελικά ό,τι τρώμε;

Είμαστε ό,τι τρώμε, ό,τι σκεφτόμαστε και ό,τι πράττουμε. Συνήθως όλα αυτά γίνονται αυτόματα στην καθημερινότητά μας. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συνειδητοί, να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας και με τις ανάγκες μας. Ένα σώμα που θρέφεται σωστά, είναι ανάλαφρο, έχει πολύ ενέργεια και αντιμετωπίζει με θετικότητα την ζωή.

Mε ποιους τρόπους μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε καθημερινά χρόνο για τον εαυτό μας. Ο διαλογισμός το πρωί, το να γράφουμε τους στόχους της ημέρας, ο απολογισμός της ημέρας πριν κοιμηθούμε, το να έχουμε καταρτήσει ένα πρόγραμμα μέσα στην ημέρα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας είναι απαραίτητα για να διατηρούμε την εσωτερική μας ηρεμία. Ειδικά σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε.

Πώς μπορεί να συνδεθεί κάποιος με τον αληθινό εαυτό του;

Το πρώτο βήμα είναι η πρόθεση, δηλαδή να θέλω να το κάνω συνειδητά, να έρχομαι σε επαφή με τις ανάγκες μου, με τους φόβους μου και τα όνειρά μου. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να βρίσκεται σε επαφή με την Αλήθεια του, κάποια αναφέρθηκαν παραπάνω, όμως υπάρχουν πολλά άλλα που ένας καλός θεραπευτής ψυχολόγος ή κάποιος επαγγελματίας Life Coach μπορεί να μας διδάξει.

Ποια είναι τα do και τα donts για μια καλύτερη καραντίνα;

Στα do είναι σίγουρα το να διατηρήσουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα, να ξυπνάμε σταθερή ώρα και να έχουμε ένα πρωινό ritual. Ένας πρωινός διαλογισμός, να γράψουμε τους στόχους και το πρόγραμμα της ημέρας το οποίο απαραίτητα περιλαμβάνει χρόνο εργασίας, φαγητού, virtual άσκησης και ψυχαγωγίας που μπορεί να είναι ένα video call με φίλους, ένα ποτήρι κρασί με τον σύντροφο ή μία οικογενειακή δραστηριότητα με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Στα dont’s είναι σίγουρα η αδιάκοπτη παρακολούθηση των ειδήσεων και των κρουσμάτων, το να συζητάμε συνεχώς για τον COVID και τις οικονομικές του συνέπειες, η κριτική στον κρατικό μηχανισμό και πώς χειρίζεται την πανδημία και γενικότερα ότι μας κάνει να αγχωνόμαστε για κάτι που ξεκάθαρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ευχάριστες αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένες στο σπίτι;

Να παρακολουθήσουμε κάποιο σεμινάριο που θα μας αναπτύξει γνώσεις για θέματα που μας ενδιαφέρουν, σεμινάρια αυτοβελτίωσης, σεμινάρια μαγειρικής και διατροφής, να διαβάσουμε βιβλία, να αφιερώσουμε ουσιαστικό χρόνο στον σύντροφο ή στην οικογένειά μας. Να γράψουμε τα όνειρά μας. Η πανδημία θα φύγει, το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε δράση και να κατακτήσουμε τα όνειρά μας όταν είμαστε πάλι ελεύθεροι.

Εσείς με ποιον τρόπο χαλαρώνετε;

Έχω το πρωινό μου και βραδινό μου Ritual. Ξεκινάω την ημέρα μου πάντα με 10 λεπτά σιωπή, γράφω το πρόγραμμα και τους στόχους της ημέρας και κάνω ενδυναμωτικές δηλώσεις. Το βράδυ κάνω τον απολογισμό της ημέρας γραπτώς, τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Αν είχα στιγμές έντασης μέσα στην ημέρα θα τις επαναφέρω στην μνήμη μου και θα εξετάσω αν θα μπορούσα να τις είχα διαχειριστεί διαφορετικά. Απαραίτητο μέσα στην ημέρα μου η μια ώρα vitrual άσκησης με επαγγελματία γυμναστή.

Info:

Η Πάρις Αγγέλικα είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Sports & Leisure Management από το Πανεπιστήμιο Loughborough στην Μ.Βρετανία. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην πολυεθνική εταιρία Holmes Place, όπου παρέμεινε 10 χρόνια και εξελίχθηκε μέσα από διάφορες διοικητικές θέσεις. Επίσης, εργάστηκε για 2 χρόνια στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κερδίζοντας σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην οργάνωση και διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Αθλητικών Διοργανώσεων. Από το 2016 έχει ιδρύσει και διευθύνει την εταιρία Premium Wellness με αντικείμενο δραστηριότητας την υποστήριξη επιχειρήσεων στην αγορά του Wellness, όπως ξενοδοχεία, εταιρίες, αθλητικά κέντρα καθώς και την δημιουργία Wellness Retreats.

Για την περίοδο του COVID 19 προσφέρονται Virtual προγράμματα σε εταιρίες για τα στελέχη τους βασισμένα στο τρίπτυχο Kinesis | Threpsis | Noisis που αποτελεί την 360° φιλοσοφία της Premium Wellness για το Wellbeing.