Μαρία Ιωαννίδου: «Οι καλλιτέχνες δεν διεκδικούν γιατί είναι στα σύννεφα μέχρι να κατέβουν...»

15.06.2020
Μαρία Ιωαννίδου: «Οι καλλιτέχνες δεν διεκδικούν γιατί είναι στα σύννεφα μέχρι να κατέβουν...»
Πόσα πράγματα σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα Μαρία Ιωαννίδου;

Σπουδαία ηθοποιός που δεν ψαρώνει σε τίποτε! Είναι όμορφη, ταλαντούχα και ο αυθορμητισμός της είναι το δυνατό της σημείο.

Η Μαρία Ιωαννίδου ξεκίνησε στο θέατρο δίπλα στον Χορν και τη Λαμπέτη όταν ήταν 7 χρονών. Στη συνέχεια έπαιξε στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Αριστοκρατικός δρόμος», αλλά το πάθος της για τον χορό είχε εκδηλωθεί από τα πέντε της χρόνια. Έτσι ξεκίνησε τις σπουδές της στη σχολή της Ραλούς Μάνου. Σύντομα εξελίχθηκε και έγινε η Νο1 χορεύτρια της χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η ηθοποιός αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό και μπήκε ουσιαστικότερα στον χώρο του κινηματογράφου με τις ταινίες κυρίως του Γιάννη Δαλιανίδη. Από τους ρόλους της σ’ αυτές τις ταινίες απέκτησε και τον χαρακτηρισμό «το κορίτσι με την τσίχλα», που την ακολουθεί πάντα. Παντρεύτηκε τον Βαγγέλη Σειληνό αλλά ο γάμος τους κράτησε λίγο. Στη συνέχεια έγινε σύζυγος του Φρέντυ Γερμανού ως το τέλος της ζωής του.

Η Μαρία Ιωαννίδου μίλησε στο womenonly.gr και τον Γιώργο Μουλά για τα θεατρικά της σχέδια, την πανδημία, τους καλλιτέχνες, τα πρόσωπα του της λείπουν αλλά παράλληλα μοιράστηκε και τα μυστικά της ομορφιάς της.

Θεατρικά θα σας δούμε σύμφωνα με πληροφορίες στο "Κλουβί με τις τρελές"! Μιλήστε μας για αυτή την παράσταση;

Είναι μιούζικαλ έχει χορό τραγούδι θέαμα είναι κωμωδία και επιπλέον ο ρόλος μοιάζει μ αυτόν της Νενέλας οπότε δεν αποχωρίζομαι την φίλτατη Νενέλα που της έχω νοσηρή αδυναμία. Εκλεκτός θίασος με τον Λάκη Γαβαλά και σπουδαίους ηθοποιούς. Παραγωγή μουσική Μ. Μαυρικίου σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη χορογραφίες Αναστάση Δεληγιάννη θέατρο Μροντοτγουαίη. Πως θα μπορούσα να λείπω;

Τηλεοπτικά θα κάνετε κάτι την επόμενη σεζόν;

Ευελπιστώ!

Πως βιώσατε την καραντίνα; Σας φοβίζει ο Κορονοϊός; Τα δύσκολα πέρασαν;

Χούντα, καταπίεση, αναξιοπρέπεια σε ένα πλανήτη που υποτίθεται έχει κατακτήσει τα… δεδομένα!!! Δεν φοβάμαι, ο ιός να φοβάται που τα έβαλε μαζί μας.

Σας είδαμε να κάνετε και έναν διαδικτυακό γάμο εν μέσω καραντίνας. Σκέφτεστε να γίνει και ο κανονικός τώρα;

Όχι άλλος γάμος έλεος (γέλια)!

Είδαμε πολλούς καλλιτέχνες να νιώθουν απροστάτευτοι από την πολιτεία. Η άποψη σας ποια είναι; Είναι κοντά οι καλύτερες μέρες για τους καλλιτέχνες;

Οι καλλιτέχνες δεν διεκδικούν γιατί είναι στα σύννεφα μέχρι να κατέβουν. Έχει περάσει ο χαβαλές. Κρίμα για την πολιτεία που δε καταλαβαίνει ότι η ταυτότητα ενός τόπου είναι η τέχνη και η κουλτούρα που κουβαλάει!!

Ποια η σχέση σας με το χρόνο;

Κάκιστη!!

Είχατε αποκαλύψει πως η Αλίκη δεν ήθελε άλλη ξανθιά στις ταινίες της και σας έβαλε να βάψετε τα μαλλιά σας. Σήμερα θα βάζατε τον εαυτό σας σε μία τέτοια διαδικασία; Δηλαδή να σας βάλουν να αλλάξετε χρώμα για ένα ρόλο; Αξίζει ένας νέος τελικά να πολεμήσει για τα όνειρα του με κάθε κόστος;

Αξίζει με όποιο κόστος.

Ποιος ηθοποιός από όσους συνεργαστήκατε στα πρώτα χρόνια της καριέρας σας, σας λείπει περισσότερο;

Είναι αρκετοί. Ενδεικτικά Σειληνός, Εξαρχάκος, Ληναίος, Φωτίου, Πάντζας, Βλαχοπούλου και τόσοι άλλοι καλά να είναι!!

Ποιο είναι το μότο της ζωής σας;

Διαλέγω το ροζ της ζωής, αξίζει να αγωνίζεται κανείς για το αύριο με όποιο κόστος.

Η Μαρία Ιωαννίδου έχει μυστικά ομορφιάς;

Άθληση, γυμναστική, διατροφή.