Εβελίνα Παπούλια: «Ό,τι δεν λύνουμε, η ζωή μας το ξαναφέρνει σε άλλη μορφή»

09.02.2020
Εβελίνα Παπούλια: «Ό,τι δεν λύνουμε, η ζωή μας το ξαναφέρνει σε άλλη μορφή»
Πώς χαρακτηρίζει την Ηλέκτρα του Άρη Μπινιάρη; Τι λέει για τις αρχαίες τραγωδίες και το κοινό τους; Τι μπορεί να την κάνει να χάσει την ψυχραιμία της; Τι λέει για τους αλαζόνες ανθρώπους; Πιστεύει στο κάρμα; Σε αυτές τις ερωτήσεις και άλλες πολλές, απαντά η Eβελίνα Παπούλια στη Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly.gr, με αφορμή την παράσταση «Ηλέκτρα» όπου πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο.

Ποια είναι η διαφορά της Ηλέκτρας του Άρη Μπινιάρη από τις προηγούμενες;

Δεν έχω δει όλες τις Ηλέκτρες που έχουν παιχτεί στο ελληνικό θέατρο για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Αλλά σίγουρα η γραφή του Άρη Μπινιάρη είναι διαφορετική, η μουσική επίσης, όπως και ο τρόπος της σκηνοθετικής του έκφρασης. Δεν έχει ανεβεί με κλασικό τρόπο η συγκεκριμένη Ηλέκτρα! Για εμένα η συγκεκριμένη Ηλέκτρα είναι ένα ροκ γκόθικ παραμύθι. Έτσι θα την χαρακτήριζα. Κάποιος άλλος όμως μπορεί να έχει άλλη άποψη για την περιγραφή.

Όταν σας έγινε η πρόταση να υποδυθείτε την Κλυταιμνήστρα, ποια ήταν η πρώτη σκέψη που κάνατε;

Δεν υπήρχε σκέψη, υπήρχε μόνο η απάντηση: ΝΑΙ! Ενθουσιάστηκα με τη σκέψη και με τη συνεργασία!

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που κάνουν τις αρχαίες τραγωδίες να έχουν φανατικό κοινό στις μέρες μας;

Οι τραγωδίες είχαν ανέκαθεν φανατικό κοινό. Είναι το πιο άρτιο είδος θεατρικής σύλληψης. Το μόνο που έχεις να κανείς είναι να ακολουθήσεις αυτό που σου υπαγορεύει.

Αν ένας γνωστός σας σας έλεγε ότι θεωρεί βαριά αυτά τα έργα τι θα του λέγατε για να τον πείσετε να έρθει να δει την Ηλέκτρα;

Θα του έλεγα πως ήρθε η ώρα να δει κάτι που θα αγγίξει και άλλου είδους χορδές της ύπαρξης του.

Εκτός από το θέατρο πρωταγωνιστείτε στην κωμική σειρά του Alpha «Σπίτι είναι»…Τι συμβαίνει σε αυτό το σπίτι που δεν συμβαίνει στα άλλα;

Νομίζω πως αν συνέβαιναν όλα αυτά σε ένα άλλο σπίτι κάποιος θα είχε φύγει από αυτό. Αστειεύομαι! Συμβαίνουν τα πάντα αλλά η αγάπη ενώνει τα πάντα!

Έχει πάρει τα πάνω του καθόλου ο τηλεοπτικός χώρος (μετά την κρίση);

Πολύ! Φέτος γίνονται ενδιαφέροντα πράγματα στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στη μυθοπλασία. Αυτό με έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Καταφέρνετε εύκολα να ισορροπείτε μεταξύ των τηλεοπτικών γυρισμάτων και του θεάτρου;

Η αλήθεια είναι πως τρέχω από το πρωί έως το βράδυ αλλά αγαπώ τόσο πολύ την δουλειά μου που για εμένα αυτό δεν είναι κούραση, είναι ισορροπία.

Τι μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ψυχραιμία σας;

Η οδήγηση. Η κατάσταση στους δρόμους και η κίνηση είναι κάτι που πρέπει καθημερινά να αναμετριέμαι. Κατά τα άλλα δεν χάνω εύκολα την ψυχραιμία μου.

Πώς χαλαρώνετε;

Κάνω διαλογισμό, ρέικι, διαβάζω βιβλία, κάνω γυμναστική.

Σε ποιες περιπτώσεις κάνετε πίσω;

Μπορώ να κάνω πίσω σε οτιδήποτε. Δεν με ενδιαφέρει να βγω από πάνω σε κάτι. Ειδικά αν έχω δίκιο, εκφράζω τα επιχειρήματα μου. Από εκεί και έπειτα, αν δεν θέλει ο άλλος να ακούσει παύω να ασχολούμαι με το θέμα.

Ανάμεσα στην ματαιοδοξία και την αλαζονεία ποιο θεωρείτε χειρότερο;

Την αλαζονεία! Συνήθως οι αλαζόνες θέλουν να κυριαρχήσουν πάνω σου, να σου τραβούν συνεχώς την προσοχή και ταυτόχρονα να κάνουν τα πάντα για να σε υποτιμήσουν.Το χειρότερο όμως από όλα αυτά, είναι ότι πάνε να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους και την έλλειψη αυτοπεποίθησης τους. Οπότε από όποια πλευρά και να το δεις είναι λυπηρό.

Άσχημη και να ζήσετε για πάντα ή όμορφη και να ζήσετε λιγότερο;

Όπως είμαι... και να ζήσω όσο μου αναλογεί. Ματαιόδοξη αυτή η ερώτηση. (γέλια)

Πιστεύετε στο κάρμα;

Με ένα τρόπο το πιστεύω. Ό,τι δεν λύνουμε, η ζωή μας το ξαναφέρνει σε άλλη μορφή. Οπότε για εμένα αυτό είναι κάρμα. Αν όμως σπάσουμε αυτή τη σταθερή αλυσίδα γεγονότων ή επιλογής συγκεκριμένου χαρακτήρα ανθρώπων, τότε αλλάζει και η ροή της ζωής μας.

Τι σας παρακίνησε στο να πετύχετε;

Ότι αγαπώ αυτό που κάνω και το κάνω με μεγάλη χαρά. Δεν το βαριέμαι.

Αν χρειαστεί να πάτε σε ένα έρημο νησί ποιον δικό σας άνθρωπο θα πάρετε μαζί για να αισθάνεστε ασφαλής;

Αν η κόρη μου δεν θελήσει να έρθει μαζί μου γιατί μπορεί να έχει δουλειά ο άνθρωπος που νιώθω απόλυτη ασφάλεια είναι ο σύντροφος μου και γενικά μαζί του θα πήγαινα παντού.

Info:

Η Εβελίνα Παπούλια πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ηλέκτρα» του Άρη Μπινιάρη, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Κυριακή στις 21.00