Χρύσπα: «Ποτέ δεν ήταν η ουσία για εμένα να κάνω καριέρα στο τραγούδι και να γίνω γνωστή»

28.04.2019
Χρύσπα: «Ποτέ δεν ήταν η ουσία για εμένα να κάνω καριέρα στο τραγούδι και να γίνω γνωστή»
Τι μπορεί να τη βγάλει εκτός ορίων; Έχει ανασφάλειες; Τι θα άλλαζε στον εαυτό της; Με ποιους τραγουδιστές θα ήθελε να συνεργαστεί;Η Χρύσπα μιλά στη Νικολέτα Μακρή και το Women Only για το νέο της τραγούδι, τον σύζυγό της και το ενδεχόμενο ενός παιδιού αλλά και για το «Your Face Sounds Familiar 5» το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

Μόλις επέστρεψες δισκογραφικά με νέο τραγούδι. Μίλησε μας λίγο για αυτό.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει τίτλο «Έχεις τρελαθεί», κυκλοφορεί από την Heaven Music και είναι μια μπαλάντα η οποία αναφέρεται στο πρόβλημα που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στις σημερινές μας σχέσεις, όπου συνήθως το άλλο μας μισό δεν ξέρει τι θέλει και μπανοβγαίνει στη ζωή μας.

Αισθάνεσαι ταύτιση με τους στίχους των τραγουδιών που ερμηνεύεις ή τα αντιμετωπίζεις σαν ρόλους;

Σίγουρα μπαίνω στη διαδικασία των ρόλων γιατί τη δεδομένη στιγμή δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην προσωπική μου ζωή. Αλλά όλοι έχουμε ζήσει μέσα στην πορεία της ζωής μας αντίστοιχες εμπειρίες, οπότε δεν είναι δύσκολο να μπει κανείς μέσα στους στίχους.

Έχει αλλάξει με τα χρόνια ο τρόπος που επιλέγεις τα τραγούδια σου;

Νομίζω ότι αλλάζουν λίγο τα γούστα μου και είναι λογικό. Αλλά την ουσία την κρατώ και ποτέ δεν αφήνω να εννοηθεί ότι οι παλιότερες επιλογές τραγουδιών δεν με καλύπτουν πια ή ότι δεν μου αρέσουν τα παλιά μου τραγούδια ή ότι θέλω να αποτάξω από πάνω μου αυτό το στυλ… Καμία σχέση. Ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα με χαροποιεί και είναι ένα κομμάτι από εμένα, έτσι κι αλλιώς. Η κάθε εποχή έχει τα ωραία της στοιχεία και την ανεμελιά της και αυτό έχει αποτυπωθεί στα τραγούδια που έχω πει μέχρι σήμερα.

Με ποιους συναδέλφους σου θα ήθελες να συνεργαστείς;

Έχω στο μυαλό μου σίγουρα την Άννα Βίσση που είναι μια καλλιτέχνιδα που την αγαπώ πάρα πολύ κυρίως γιατί έχουμε πάρα πολλά κοινά στοιχεία στο χαρακτήρα μας και πάνω στη σκηνή θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε πάρα πολύ καλά. Από άντρες θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Αντώνη Ρέμο. Η φωνή του είναι αδιαμφισβήτητη και έχει ένα υπέροχο ρεπερτόριο.

Τους συνεργάτες σου τους επιλέγεις εσύ;

Κάποιες φορές τους επιλέγω εγώ και κάποιες με επιλέγουν εκείνοι. Νομίζω ότι όσο περνάνε τα χρόνια έχω την εμπειρία να τους επιλέγω εγώ και έχω την τύχη να έχω πια πολύ καλούς συνεργάτες δίπλα μου.

Είναι ένα από τα κριτήρια η φιλία για να επιλέξεις έναν συνεργάτη;

Σίγουρα παίζει ρόλο να μπορείς να συζητήσεις με έναν άνθρωπο, να μπορεί να υπάρχει μια υποδομή για να μπορεί να υπάρξει μια φιλία. Απ΄την άλλη δεν είναι αυτό το πρώτο κριτήριο. Αυτό που είναι για εμένα το σημαντικότερο είναι αυτός ο άνθρωπος που έχω απέναντι μου να πιστεύει σε αυτό το όραμα που έχω και εγώ. Να έχουμε μια κοινή συνιστώσα. Να πετύχει αυτή η πορεία που θα κάνουμε μαζί.

Τι μπορεί αν σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια σου;

Κατά καιρούς πολλά. Νομίζω ότι γενικότερα κάποιος που δεν έχει σεβασμό, ή δεν είναι συνεπής ή υποτιμά την νοημοσύνη μου αυτά μπορούν να με φέρουν στα όρια μου.

Στον εαυτό σου τι θα άλλαζες;

Νομίζω ότι θα ήθελα πάρα πολύ να αλλάξω αυτή τη μανία που έχω για το φαγητό που το αγαπώ τόσο πολύ αλλά τώρα που καλοκαιριάζει πρέπει να προσέχω και να μην το έχω κολλητό μου φίλο. (γέλια) Πέρα από την πλάκα, αυτό που θα ήθελα να άλλαζα είναι να μπορώ να εμπιστεύομαι πιο εύκολα τους ανθρώπους γιατί η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να τους εμπιστευτώ. Θα προτιμούσα να τους εμπιστεύομαι και ας έβγαινα λάθος στο τέλος. Είναι κρίμα να χάνουμε έτσι κάποιες φιλίες ή κάποιες επαφές, επειδή είμαστε περισσότερο μαζεμένοι. Δεν είναι ότι είμαι σνομπ, απλά δεν κάνω εύκολα φίλους. Δεν ανοίγομαι εύκολα στους ανθρώπους. Πάντα η πρώτη μου σκέψη δεν είναι ότι θα είμαι χαλαρή. Θέλω να δω ποιος είναι ο άλλος απέναντί μου για να ανοιχτώ και καμιά φορά δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος. Και όντως υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελα να τους έχω φίλους μου, αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν γιατί ήταν πολύ σύντομη η επαφή μας.

Αν χρειαστεί να πας σε ένα έρημο νησί ποιον δικό σου άνθρωπο θα πάρεις μαζί σου για να αισθανθείς ασφαλής;

Θα έπαιρνα μαζί μου τον άνδρα μου γιατί είμαστε πλέον μια οικογένεια. Είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια πορευόμαστε μαζί και μεγαλώνουμε μαζί. Είναι και ο σύντροφός μου και ο φίλος μου. Είναι τα πάντα.

Είναι ένα παιδί στα σχέδια σας;

Σίγουρα ένα παιδί ολοκληρώνει την σημασία μιας οικογένειας. Στη δική μας περίπτωση δεν είναι κάτι το οποίο βάζουμε με το στανιό μέσα στο πλάνο μας, ότι για παράδειγμα αύριο θα κάνουμε παιδί ούτε ότι δεν θα κάνουμε παιδί… Απλά δεν έχει προκύψει. Αυτό νομίζω έρχεται μόνο του κάποια στιγμή όταν είναι η καλύτερη ώρα. Δεν είναι κάτι που θα το σκεφτείς απλά και θα το προγραμματίσεις. Τουλάχιστον για εμάς.

Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα ποιον θα πάρεις τηλέφωνο;

Είτε τον άντρα μου, είτε την οικογένειά μου. Είναι η οικογένεια μου που έχει μπει μπροστά σε όλα.

Αδέλφια έχεις;

Έχω μια μικρότερη αδελφή η οποία είναι η καλύτερη μου φίλη. Όσο ήμασταν πιο μικρές δεν είχαμε αυτή τη σχέση γιατί όπως συμβαίνει με όλα νομίζω τα αδέλφια, όταν είσαι σε νεαρή ηλικία, έχεις πιο κοντά τους φίλους σου αλλά μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι η οικογένειά μας είναι πιο σημαντική, οπότε ερχόμαστε πιο κοντά με τα ίδια μας τα αδέλφια.

Όσο περνάει ο καιρός κάνεις την αυτοκριτική σου;

Εννοείται ότι όσο περνάει ο καιρός οφείλω να κάνω την αυτοκριτική μου. Ενώ είμαι αυθόρμητος άνθρωπος προσέχω περισσότερο, πώς μιλάω, πού μιλάω, γιατί μιλάω..

Οι στόχοι σου ποιοι είναι; Μέχρι πού θα ήθελες να φτάσεις;

Δεν έχω τέτοιες σκέψεις. Εγώ νιώθω ήδη πλήρης με αυτό που ζω γιατί η ουσία για εμένα δεν ήταν ποτέ να κάνω καριέρα πάνω στο τραγούδι και να γίνω γνωστή. Η ουσία ήταν να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω σαν επάγγελμα και να ζω από αυτό. Θέλω για πάντα να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω και όσο περνάει ο καιρός να μεγαλώνει, να αποκτά μεγαλύτερη ουσία.

Τι σε ενοχλεί περισσότερο στην εποχή που ζούμε;

Νομίζω με ενοχλεί αυτή η ταχύτητα με την οποία τρέχει η καθημερινότητά μας γιατί ξεχνάμε πέρα από τα ασήμαντα πράγματα και τα σημαντικά. Δυστυχώς, νομίζω ότι έχουμε γίνει εγωιστές.

Τι σε θυμώνει και τι σε στεναχωρεί;

Με στεναχωρεί ότι δεν έχω πάρα πολύ χρόνο να δω τους φίλους μου γιατί ο καθένας έχει τα προβλήματά του και τα τρεξίματα του, οπότε βρισκόμαστε πια σπάνια και το ίδιο με θυμώνει κιόλας. Είναι αυτό που είπα ακριβώς πριν ότι η καθημερινότητα, μας έχει κάνει να είμαστε πιο εγωιστές και απομονωμένοι ακόμα και από τους ίδιους μας τους φίλους γιατί πρέπει να επιβιώνουμε και να είμαστε σε έναν συνεχή αγώνα.

Δύναμη από πού αντλείς;

Από το γεγονός ότι είναι καλά και υγιείς οι δικοί μου άνθρωποι. Όταν τους μιλώ παίρνω δύναμη από αυτό.

Ανασφάλειες έχεις;

Φυσικά και έχω αλλά έχει παίξει μεγάλο ρόλο ότι δίπλα μου υπάρχει ένας σύντροφος που με κάνει να νιώθω καλά με αυτό που είμαι. Αλλά θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανασφάλειες. Πότε για την εμφάνιση μας πότε για τις προσωπικές μας επιλογές στη ζωή ή στη δουλειά μας…Το σημαντικό όμως είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να απαλείφουν αυτή τη ένταση των ανασφαλειών.

Το YourFaceSoundsFamiliar φτάνει στο τέλος του… Όλες οι εμφανίσεις σου ήταν εντυπωσιακές. Όταν έβλεπες πιο χαμηλές βαθμολογίες, στεναχωριόσουν;

Σε όλη την πορεία της ζωής μου και της καριέρας μου δεν μου έχει χαριστεί τίποτα. Επίσης, δεν ήμουν από τα άτομα που τους φέρονταν με πούπουλα. Όπως στους περισσότερους από εμάς που μπαίνουμε σε έναν χώρο που δεν τον γνωρίζουμε, και δεν μιλάω μόνο για τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά για όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν καριέρα κάπου, αντιμετωπίζουμε και δυσκολίες ή μας κοιτάνε καχύποπτα ή δεν βλέπουν την αξία που μπορεί να έχουμε, μπορεί να μας αδικούν. Όλα αυτά καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν περιμένουμε ένα παιχνίδι να μας το δείξει. Οπότε όταν εγώ καλούμαι να βαθμολογηθώ σε ένα παιχνίδι τηλεοπτικό, ξέρω από την αρχή ότι ίσως και να μην είμαι τόσο ευνοημένη ή ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια να δείξω κάποια πράγματα. Είμαι προετοιμασμένη. Δεν θα φτάσω στο σημείο της βαθμολογίας για να πέσω από τα σύννεφα αν αυτό που θα ακούσω δεν με χαροποιήσει. Δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει πρώτη φορά στη ζωή μου και δεν θα το αντιμετωπίσω με περίεργο τρόπο. Έχω μάθει απλά όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο να συγκεντρώνομαι παραπάνω στην ουσία του πράγματος έτσι ώστε αυτό που κάνω να έχει μια αδιαμφισβήτητη αξία…Τώρα το πού θα πάει αυτή η αξία και αν θα είναι άριστη ή μέτρια, δεν θα το κρίνω εγώ αλλά σίγουρα δεν θέλω να είναι από ένα επίπεδο και κάτω. Και νομίζω ότι το πέτυχα στο Your Face.

Mια αυστηρή κριτική θα σε πεισμώσει;

Πάντα. Μια κακοπροαίρετη όμως κριτική απλά θα με αφήσει αδιάφορη.

Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού;

Είναι δύσκολο να σου απαντήσω γιατί το κοινό που ψηφίζει μέσα στο στούντιο είναι ηλικιακά εκείνο που ψηφίζει περισσότερο την Κατερίνα και τον Ίαν. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι κάποιος από αυτούς τους δύο.

Info:

Η Χρύσπα έχει επιστρέψει δισκογραφικά με to νέο τραγούδι «Έχεις τρελαθεί» σε μουσική Γιάννη Ιερεμία και στίχους Θανάση Γκαραβέλα.

Μαζί με το νέο single κυκλοφορεί music video σε σκηνοθεσία Μαρίας Χατζηγιάννη a.k.a Μ-word. Eπίσης, μπορείτε να την απολαύσετε και στο Κυριακάτικο Show του Ant1 «YourFace Sounds Familiar 5».