FYI

Η ARTION Galleries παρουσιάζει τη νέα έκθεση του Θανάση Λάλα «Επιτοίχια Χαρά»

02.11.2023
Η ARTION Galleries παρουσιάζει τη νέα έκθεση του Θανάση Λάλα «Επιτοίχια Χαρά»
Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας φέρνει για πρώτη φορά την «Επιτοίχια Χαρά» στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τη νέα του έκθεση στην ARTION Galleries, Μητροπόλεως 96. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου η πόρτα της ARTION ανοίγει και σας υποδέχεται στο εσωτερικό της ψυχής του καλλιτέχνη, που δημιούργησε μια σειρά από «παράθυρα επιτοίχιας χαράς» για όλους εσάς!

Η φαντασία επεμβαίνει στην συννεφιά των ημερών και δημιουργεί διεξόδους χαράς για να μας ξελαφρώσει απ’ όλα τα σισύφεια βάρη, που μας έχει φορτώσει η πραγματικότητα!

Με τα λόγια του Θανάση Λάλα «η επι-τυχία της Επιτοίχιας χαράς που προσπάθησα να δημιουργήσω είναι ο θεατής που θα επισκεφτεί την έκθεση, να φύγει έχοντας γκρεμίσει τον τοίχο του επώδυνου της εποχής μας και με διάθεση να αλλάξει τις συνθήκες που του επιβάλλει η εποχή.

unnamed-3.jpg

Και όλα αυτά για να βρεθεί εκεί που η ψυχή και το μυαλό στήνουν το πάρτυ της σκέψης, το γκρίζο σκεπάζεται από τη γιορτή του χρώματος, εκεί που το παιχνίδι της ζωής μας αλλάζει τους κανόνες και μας επιτρέπει τους επιτοίχιους καταγάλανους ουρανούς, τις επιτοίχιες καυτές αμμουδιές φιλόξενες για τα γυμνά μας όνειρα, τις επιτοίχιες ασκήσεις ισορροπίας για επιδέξιους ακροβάτες που έμαθαν να ισορροπούν σε δυνατούς ανέμους, τις επιτοίχιες καρδιές που ανασαίνουν σαν πεταλούδες ελπίδας. Άλλωστε, η Τέχνη για να επιτύχει τον στόχο της πρέπει να καταφέρει να γίνει μέρος της αυτοβιογραφίας του θεατή που τη βλέπει».

unnamed-4.jpg

Κοντά στη Διαγώνιο λοιπόν, στήνεται ένα επιτοίχιο πάρτυ χαράς, ένα άνοιγμα «ύπαρξης» που κάνει το ανείπωτο που κρύβεται μέσα μας να εξομολογηθεί επιτυχώς!

unnamed-6.jpg



Η gallerie σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την έκθεση και να δείτε τους λευκούς τοίχους να μεταμορφώνονται σε πολύχρωμα παράθυρα και φωτισμένες πόρτες!

Τελευταία τροποποίηση στις 02.11.2023 - 12:33