Dog agility: Το συναρπαστικό άθλημα σκύλων στις 22 και 23 Απριλίου στο Γουδή 

29.03.2023
Dog agility: Το συναρπαστικό άθλημα σκύλων στις 22 και 23 Απριλίου στο Γουδή 
Ταχύτητα, ακρίβεια, αγαστή συνεργασία μεταξύ του κηδεμόνα/χειριστή και του σκύλου του. Αυτές είναι οι ψηφίδες που συνθέτουν το μωσαϊκό ενός εκ των πλέον συναρπαστικών αθλημάτων για σκύλους, του dog agility, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι οι φιλόζωοι το διήμερο 22 και 23 Απριλίου στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Γουδή (Ποδοσφαιρικό Γήπεδο ΕΠΟ), με ελεύθερη είσοδο.

Δημοφιλές παγκοσμίως, το dog agility, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας μεταξύ του κηδεμόνα και του σκύλου του. Είναι ένα άθλημα διασκεδαστικό και συνάμα γεμάτο προκλήσεις, ενδυναμώνοντας τους ήδη ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στον κηδεμόνα και τον σκύλο του, παρέχοντας παράλληλα και έναν εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος αλλά και του μυαλού και των δύο.

agility-3.jpg

Το διαδραστικό άθλημα περιλαμβάνει αγώνες δεξιότητας και ταχύτητας σκύλων και κηδεμόνων, κατά τους οποίους ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο σε μία διαδρομή όπου έχουν στηθεί εμπόδια, προσπαθώντας να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, με την ταυτόχρονη αποφυγή σφαλμάτων.

agility-1.jpg

Το διήμερο 22 και 23 Απριλίου θα είναι, λοιπόν, αφιερωμένο στην προβολή του συναρπαστικού αυτού αθλήματος ενώ κατά την διάρκεια του θα λάβουν χώρα οι τρίτοι (Γ’) προκριματικοί Αγώνες Agility.

Επιπρόσθετα, στο Ιππικό Κέντρο Γουδή θα δημιουργηθεί ένας χώρος παρουσίασης προϊόντων διατροφής, καλλωπισμού, περιποίησης και αξεσουάρ ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν όλα όσα αφορούν τον αγαπημένο τους σκύλο για τροφές, λιχουδιές, σαμπουάν, σπιτάκια, λουράκια, οδηγούς, περιλαίμια, σαμαράκια, υπηρεσίες εκπαίδευσης αλλά και ξενοδοχεία σκύλων από μια σειρά ειδικών.

poster-dog-agility.png

Το διήμερο διοργανώνει ο «Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος» (Κ.Ο.Ε.) σε συνεργασία με την εταιρεία «WELL DONE Μ.Ε.Π.Ε.» με στόχο την προβολή και προώθηση της υπεύθυνης κηδεμονίας των σκύλων στην Ελλάδα.

Μέγας χορηγός του διημέρου είναι η σειρά διατροφής CORE.

Η είσοδος είναι δωρεάν σε ένα συναρπαστικό διήμερο με διασκέδαση και γνώση για όλους τους φιλόζωους.