Αυτά είναι τα 7 πιο εύκολα φρούτα και λαχανικά για καλλιέργεια

21.06.2022
Αυτά είναι τα 7 πιο εύκολα φρούτα και λαχανικά για καλλιέργεια
Θέλεις να ασχοληθείς με την κηπουρική; Ξεκίνησε με αυτές τις ευέλικτες, χαμηλής συντήρησης επιλογές

Η καλλιέργεια της τροφής σου φέρνει μια σειρά από οφέλη και δεν χρειάζεται να φυτέψεις τη μισή αυλή σου για να τα καρπώσεις - Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα ή δύο βότανα, σπόρους ή μερικά νεαρά σπορόφυτα ντομάτας.

Οι συμβουλές φροντίδας φυτών για αρχάριες

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια αυλή, ένα αίθριο ή πρόσβαση σε έναν κοινοτικό κήπο. Μόλις φυτευτούν οι σπόροι ή τα σπορόφυτά σου, χρειάζονται μόνο ηλιακό φως, νερό και χρόνο. Ξεκίνησε με αυτά τα φυτά που μπορείς εύκολα να καλλιεργήσεις στο σπίτι:

Ραπανάκια
Μπορείς να καλλιεργείς ραπανάκα κάθε μήνα από τη φύτευση σπόρων. Δεν χρειάζεσαι εξαιρετικά βαθύ χώμα, όπως κάνεις για άλλα λαχανικά με ρίζα, όπως τα καρότα. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ αυστηρή όσον αφορά την απόσταση μεταξύ των σπόρων, τουλάχιστον για τα μικρότερα ραπανάκια. Ψάξε σε ένα φυτώριο ή σε τράπεζα σπόρων για ποικιλίες που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σου και μπορούν να βελτιώσουν οπτικά το φαγητό σου.

Σκόρδο
Αν ψάχνετε για το πιο εύκολο βρώσιμο φυτό, μην ψάχνεις άλλο. Το σκόρδο αναπτύσσεται πιο γρήγορα από τα ζιζάνια. Ένα κεφάλι σκόρδου, φυσικά, έχει πολλές σκελίδες. Καθένα από αυτά μπορεί να φυτευτεί με το δέρμα. Απλώς θάψε μια σκελίδα σκόρδου σε ρηχό έδαφος, με την μυτερή άκρη της να βλέπει στον ουρανό. Με νερό και λίγες μέρες, ένας πράσινος βλαστός θα βγει στην επιφάνεια, ανεβαίνοντας ψηλότερα με εκπληκτικό ρυθμό. Με τον καιρό, αυτή η υπόγεια σκελίδα θα μεγαλώσει σε μια νέα κεφαλή σκόρδου - μια που μπορεί να βελτιώσει το μαγείρεμα, μια σκελίδα της οποίας θα μπορούσαν να φυτευτούν και να γίνουν πολλά περισσότερα φυτά.

Κολοκύθι
Τα κολοκυθάκια μεγαλώνουν σε ξεκαρδιστικά μεγάλα μεγέθη. (Αλλά θα θέλεις να τα μαζέψεις όταν είναι μικρά ή μεσαία—όταν έχουν καλύτερη γεύση.) Βεβαιώσου ότι φυτεύεις κολοκυθάκια μακριά το ένα από το άλλο, καθώς τείνουν να απλώνονται. Φρόντισε να ποτίζεις τακτικά.

Μέντα
Μπορείς να καλλιεργήσεις μέντα με ελάχιστες κηπουρικές δεξιότητες. Το πρόβλημα με τη μέντα, στην πραγματικότητα, είναι ότι είναι συχνά πολύ παραγωγική. Η μέντα μπορεί να εξαπλωθεί σε ανεπιθύμητες περιοχές. Για να αποφευχθεί αυτό, περιόρισε τη σε μια κατσαρόλα. Δεν θα χρειαστείς περισσότερα από ένα ή δύο αρχικά φυτά. Με τον καιρό, πιθανότατα θα εξαπλωθούν μέσα από το δοχείο, αρωματίζοντας το αεράκι με το άρωμά τους.

Ντομάτες
Οι ντομάτες απαιτούν κανονικό νερό και πασσάλους, κάτι που μπορεί να είναι ταλαιπωρία. Αλλά δεδομένου του άφθονου ηλιακού φωτός (άμεσο ηλιακό φως για τη μεγάλη πλειονότητα της ημέρας), της ζέστης, του νερού και της προστασίας από πεινασμένα άγρια ​​ζώα και κατοικίδια, οι ντομάτες είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθούν. Το γενναιόδωρο πότισμα βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι δεν ραγίζουν. Φύτεψέ τις το καλοκαίρι, γιατί χρειάζονται πολλή ζέστη.

Φράουλες
Μπορείς να ξεκινήσεις να φυτεύεις φράουλες νωρίς την άνοιξη. Είναι ένα από τα πιο εύκολα φρούτα στην καλλιέργεια.

Αγγούρια
Ένα άλλο λαχανικό που δεν είναι επιλεκτικό, τα αγγούρια μπορούν να είναι έτοιμα ενάμιση μήνα μετά τη φύτευση. Μπορείτε να κάνετε πέργκολα αγγούρια και τα φυτά θα αρχίσουν να σέρνονται κάθετα, δίνοντάς σας περισσότερο χώρο στο έδαφος για άλλα φυτά. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε λιγότερο γνωστές ποικιλίες, όπως το αγγούρι λεμονιού σε σχήμα μπάλας, ήπια εσπεριδοειδών. Θα θέλετε πιο ζεστό καιρό πριν φυτέψετε. Και μόλις αρχίσουν να παράγουν τα αγγούρια, πιθανότατα θα λάβετε τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε τουρσί μερικά, μεταφέροντας την εγχώρια καλοσύνη τους πολύ πέρα ​​από την εποχή τους.