Μήπως τα φυτά σου δεν παίρνουν αρκετό φως;

08.12.2021
Μήπως τα φυτά σου δεν παίρνουν αρκετό φως;
Όσα πρέπει να ξέρεις για να διατηρήσεις τα φυτά σου υγιή

Με τις ώρες της ημέρας κατά τις οποίες έχουμε ήλιο να είναι πλέον λιγότερες και το σκοτάδι να έρχεται νωρίτερα, δεν επηρεάζονται μόνο η ψυχολογία και οι δραστηριότητες μας, αλλά και τα φυτά μας. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, τα φυτά χρειάζονται φως για να επιβιώσουν και να διατηρηθούν μέχρι να έρθει ξανά η περίοδος ανάπτυξης τους.

4 απλοί τρόποι για να διατηρείς υγιή τα φυτά εσωτερικού χώρου

Οι μικρότερες ημέρες δυσκολεύουν τα φυτά να λάβουν την ποσότητα φωτός που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή, και ο καιρός αυτής της εποχής του χρόνου μπορεί να περιορίσει τη δύναμη του φωτός που είναι σε θέση να απορροφήσουν.

Το κύριο σημάδι ότι το φυτό χρειάζεται περισσότερο φως, είναι όταν μεγαλώνει γρήγορα και αδύναμα, βγάζοντας λεπτούς και ψηλούς μίσχους. Επίσης, εάν το φυτό αρχίσει να γέρνει προς τη μία πλευρά, ειδικά προς την κατεύθυνση στην οποία υπάρχει κάποια πηγή φωτός, θα πρέπει να το μεταφέρεις σε ένα πιο φωτεινό σημείο.

Το φυτό που αξίζει να βάλεις στο χώρο του σπιτιού σου

Ένα καλό σημείο για να παίρνουν φως τα φυτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ένα παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό, καθώς παραμένει ηλιόλουστο όλη την ημέρα. Μπορείς να γυρνάς τακτικά τα φυτά για να εξασφαλίσεις ότι θα έχουν πρόσβαση στο φως σε κάθε σημείο. Αν όμως δεν έχεις πολλά παράθυρα στο σπίτι σου, ένα φως ανάπτυξης θα ήταν μια καλή επιλογή. Αγόρασε ένα λαμπάκι φθορισμού ή LED. Επίσης, μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα φύλλα των φυτών σου έτσι ώστε η σκόνη να μην παρεμποδίζει την ικανότητά τους να απορροφούν το φως.