Πώς να αντιμετωπίσεις όλες τις οικιακές οσμές

23.05.2022
Πώς να αντιμετωπίσεις όλες τις οικιακές οσμές
Από το μπάνιο μέχρι τα σκουπίδια της κουζίνας

Το σπίτι σου μυρίζει κάπως δυσάρεστα, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις την πηγή της άσχημης μυρωδιάς; Αντί να καλύψεις απλώς τις μυρωδιές, αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει στην ουσιαστική εξάλειψή τους.

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στο σπίτι και την αυλή σου

Δες παρακάτω πώς μπορείς να απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές που κρύβονται στο σπίτι σου:

Καθάρισε τον αέρα αποτελεσματικά
Αν κάτι μυρίζει δυσάρεστα, η κάλυψη είναι συνήθως χειρότερη από τον αρχικό ένοχο (το να ψεκάζεις το μπάνιο με αρωματικό σπρέι είναι σαν να λούζεις το σώμα σου με eau de toilette μετά από δύο ώρες τένις). Το κλειδί για τον καθαρό αέρα είναι η αντιμετώπιση της πηγής της μυρωδιάς, όχι η παρατεταμένη επίδρασή της. «Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός αποσμητικού χώρου και ενός αντιδραστικού οσμών», λέει η Jenny Botero, διευθύντρια υπηρεσιών καθαριότητας για την αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International. «Τα αντιδραστικά οσμής κάνουν περισσότερα από το να καλύπτουν μια μυρωδιά - στην πραγματικότητα, την διώχνουν».

Διώξε τις μυρωδιές των τροφίμων
Το μυστικό για να καλύψεις τη μυρωδιά του χθεσινοβραδινού δείπνου με ψάρι; Τα αρώματα εσπεριδοειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση των οσμών των τροφίμων. Συχνά η καλύτερη (και η πιο εύκολη) λύση είναι να ανοίξεις ένα παράθυρο ή τον αεραγωγό. «Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες εξάτμισης που απορροφούν τα πάντα», λέει ο Wayne Almquist, καθηγητής στο Culinary Institute of America, στο Hyde Park της Νέας Υόρκης.

Διώξε τη βρώμα του μπάνιου
Μούχλα
: Απομάκρυνε τα βακτήρια που δημιουργούν μυρωδιές με καθαριστικό μούχλας και στέγνωσε τα πλακάκια όταν είναι βρεγμένα.

Σωματικές λειτουργίες: Τα αναμμένα σπίρτα σκοτώνουν τις οσμές. Τα ούρα μπορεί να εκπέμπουν μια μυρωδιά που μοιάζει με αμμωνία, γι' αυτό να καθαρίζεις την τουαλέτα τακτικά.

Απομάκρυνε τις μυρωδιές των σκουπιδιών
Για να αποφύγεις τη δημιουργία μυρωδιών από τα σκουπίδια εξ αρχής, καθάρισε και απολύμανε τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς κάδους απορριμμάτων με καθαριστικό γενικής χρήσης τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Τοποθέτησε εφημερίδα στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων για να απορροφήσει τυχόν διαρροές και να τα πετάξεις πιο εύκολα.

Αντιμετώπισε τις μυρωδιές του ψυγείου
Ξεκίνησε στοχεύοντας τυχόν πιθανές αιτίες οσμής. Βγάλε όλα τα τρόφιμα και, στη συνέχεια, καθάρισε τα ράφια και τους τοίχους σχολαστικά, καθαρίζοντας τυχόν χυμένα ή κολλώδη σημεία. Επένδυσε τα συρτάρια με χαρτοπετσέτες για να βοηθήσεις στην απορρόφηση της υγρασίας ή των διαρροών. Στη συνέχεια, ελέγξε το ψυγείο σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για ληγμένα προϊόντα ή οποιεσδήποτε άλλες οσμές.