Οι ευκολότεροι τρόποι να κάνεις την καθημερινότητα σου πιο οικολογική

09.04.2021
Οι ευκολότεροι τρόποι να κάνεις την καθημερινότητα σου πιο οικολογική
Τα εύκολα και οικομικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις

Η οικολογική συνείδηση και η ατομική πρακτική είναι ένα κρίσιμο, επίκαιρο ζήτημα, με τη χρήση πλαστικού να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πληγές του περιβάλλοντος.

Παρόλο που κανείς δε μπορεί να σώσει τον πλανήτη από μόνος του, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Παρακάτω θα βρεις τα πιο εύκολα και οικονομικά tips για να κάνεις την καθημερινότητα σου πιο φιλική προς το περιβάλλον:

Προτίμησε προϊόντα από "πράσινες" εταιρείες
Τα τελευταία χρόνια, τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα όλων των ειδών είναι περισσότερα από ποτέ και μπορείς να τα βρεις ακόμη και στα ράφια των σουπερμάρκετ. Από τρόφιμα μέχρι χαρτί υγείας, μπορείς να τσεκάρεις εάν τα προϊόντα διαθέτουν το ειδικό Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα και να προτιμήσεις να αγοράσεις αυτά.

Χρησιμοποίησε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και σακούλες
Για να μειώσεις την προσωπική χρήση πλαστικού, χρησιμοποίησε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και σακούλες.

Marie Kondo: Η πρόκληση των 8 εβδομάδων για να τακτοποιήσεις σπίτι και μυαλό

Κάνε ανακύκλωση σωστά
Δεν αρκεί το να ρίχνεις ανακυκλώσιμα προϊόντα στους μπλε κάδους - το αντικείμενο που θα ανακυκλώσεις πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.

Κάνε κομποστοποίηση στο σπίτι
Πρόκειται για μια διαδικασία μέσω της οποίας μειώνεις τα απόβλητα που παράγεις και συμβάλει στην ποιότητα και θρέψη του εδάφους, στη προστασία των διαθέσιμων υδάτων και στη μείωση εκπομπών co2. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φυτικά υπολείμματα και οργανικά απόβλητα.