5 τρόποι να καθαρίσεις την κουζίνα σου με χυμό λεμονιού

18.03.2021
5 τρόποι να καθαρίσεις την κουζίνα σου με χυμό λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού, με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ και γεμάτoς αντιβακτηριακές ιδιότητες, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά. Από τον καθαρισμό του φούρνου έως την αποκατάσταση της λάμψης του νεροχύτη σου, είναι ένας αποτελεσματικός, οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον, τρόπος καθαρισμού του σπιτιού. Για να αξιοποιήσεις τη δύναμη καθαρισμού του λεμονιού διάβασε αυτή τη λίστα με τις καλύτερες φυσικές λύσεις που θα κάνουν θαύματα στην κουζίνα σου. Ρίξε μια ματιά παρακάτω ...

Καθάρισε τον φούρνο σου χρησιμοποιώντας το χυμό λεμονιού

Το λεμόνι είναι ένας φυσικός παράγοντας απολίπανσης, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του φούρνου. Για να το δοκιμάσεις, απλώς κόψε το λεμόνι στη μέση και άπλωσε τον χυμό λεμονιού σε όλες τις επιφάνειες του φούρνου. Στη συνέχεια, άφησε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν χρησιμοποιήσεις ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις τυχόν λίπη και βρωμιά. Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!

Καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων σου

Θέλεις να κάνεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου να λάμπει; Αν ναι γέμισε ένα μπολ που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων, με νερό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια, κόψε το μισό λεμόνι και στύψε το στο νερό πριν τοποθετήσεις το λεμόνι μέσα στο μπολ επίσης.

Μόλις το κάνεις αυτό, βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά (αυτό θα διευκολύνει την απομάκρυνση λεκέδων και λιπών μέσα στη συσκευή). Στη συνέχεια, άφησε το μπολ να μείνει για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκούπισε το εσωτερικό με ένα καθαρό πανί.

Καθάρισε το νεροχύτη σου με χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα

Εάν έχεις έναν βρώμικο νεροχύτη, ο χυμός λεμονιού είναι ακριβώς ο τρόπος για να γίνει τόσο καθαρός σαν καινούργιος. Πρώτα απ 'όλα, δημιούργησε μια πάστα με μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, πάρε ένα πανί καθαρισμού και τρίψε το μείγμα στο νεροχύτη, στοχεύοντας στις συγκεκριμένες βρώμικες περιοχές. Χάρη στο κιτρικό οξύ του λεμονιού και τη φυσική λειαντικότητα της μαγειρικής σόδας, ο νεροχύτης σου θα λάμψει και θα μυρίζει υπέροχα.

Θα κάνει το ψυγείο σου να μοσχομυρίζει φρεσκάδα

Εξαφάνισε τις μυρωδιές του φαγητού στο ψυγείο σου τοποθετώντας μερικές φέτες λεμονιού σε ένα πιάτο και αφήνοντάς τις μέσα. Οι φέτες θα απορροφήσουν τυχόν δυσάρεστες οσμές και το ψυγείο σου θα μυρίζει φρεσκάδα. Πρέπει όμως να αλλάζεις τις φέτες κάθε λίγες εβδομάδες.

Εξαφάνισε τους λεκέδες του πάγκου της κουζίνας με χυμό λεμονιού

Όλες γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να λερώσουμε τους πάγκους της κουζίνας μας και πόσο δύσκολο είναι να τους καθαρίσουμε.

Δοκίμασε να ρίξεις χυμό λεμονιού πάνω από τους λεκέδες και άφησέ το να καθίσει για λίγα λεπτά. Επειδή τα λεμόνια είναι όξινα μην το αφήσεις να καθίσει για περισσότερο από δύο λεπτά. Πρόσθεσε μαγειρική σόδα πάνω και χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις τους λεκέδες. Ωστόσο, μην το δοκιμάσεις σε μαρμάρινο πάγκο καθώς θα μπορούσε να αφήσει σημάδι.