Πώς να κρεμάσεις σωστά τα παντελόνια και τα πουκάμισα στην ντουλάπα σου

19.01.2021
Πώς να κρεμάσεις σωστά τα παντελόνια και τα πουκάμισα στην ντουλάπα σου
τα 4 tips για να διατηρήσεις τα ρούχα σου σαν καινούργια για πολύ περισσότερο

Οι κρεμάστρες μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη διατηρώντας τα ρούχα μας αποθηκευμένα σε καλή κατάσταση και εύκολη προσβασιμότητα. Ωστόσο, για να διατηρήσεις τα ρούχα σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, είναι σημαντικό να προσέξεις μερικά πράγματα.

Δες και αυτό: Ο καναπές σου έχει "καθίσει"; Να τι πρέπει να κάνεις

Παρακάτω, θα βρεις όσα πρέπει να προσέξεις σε ό,τι αφορά το κρέμασμα των ρούχων από κρεμάστρες:

Ξεχώρισε τα ρούχα που μπορούν να κρεμαστούν από αυτά που δεν μπορούν
Δεν πρέπει όλα τα πουκάμισα και τα παντελόνια να τοποθετούνται σε κρεμάστρες - για παράδειγμα, αν το ύφασμα τους είναι ελαστικό ή πλεκτό δεν θα έπρεπε να μπουν σε κρεμάστρες, αλλά να διπλωθούν για να μην χάσουν το σχήμα τους.

Διάλεξε τη σωστή κρεμάστρα
Ρούχα όπως μεταξωτά πουκάμισα ή tops με λεπτά ραντάκια, συνήθως γλιστράνε από τις κρεμάστρες, και γιαυτό είναι καλύτερο για τέτοια κομμάτια να χρησιμοποιήσεις βελούδινες κρεμάστρες. Μια άλλη καλή λύση είναι οι κρεμάστρες που είναι ενισχυμένες με μαξιλάρι για τα πολύ ευαίσθητα ρούχα, όπως τα δαντελωτά πουκάμισα. Για τα πιο «βαριά» ρούχα, προτίμησε ξύλινες κρεμάστρες. Γενικά, καλό είναι αποφύγεις τις μεταλλικές κρεμάστρες γιατί σκουριάζουν πιο εύκολα και τσαλακώνουν περισσότερο τα ρούχα.

Πρόσεξε τα κουμπιά
Κρέμασε τα πουκάμισα σου πάντα κουμπωμένα πάνω στην κρεμάστρα για να αποφύγεις το τσαλάκωμα, για να τα βοηθήσεις να κρατήσουν τη γραμμή τους αναλλοίωτη και για να μην γλιστρήσει από την κρεμάστρα. Αν θέλεις να διπλώσεις τα παντελόνια σου από την κρεμάστρα, απόφυγε να τα κουμπώσεις.

Δίπλωσε τα παντελόνια με τον σωστό τρόπο
Αν το παντελόνι έχει μπροστινή τσάκιση, πιάσε το από τα μπατζάκια, δίπλωσέ το κατά μήκος της τσάκισης. και πέρασέ το μέσα από την κρεμάστρα. Αν το παντελόνι δεν έχει τσάκιση, δίπλωσέ το στη μέση και κρέμασέ το.